Bodrum Gündem

Alman Halkı da Pahalılıktan Şikâyetçi, Ama!

Almanya’da enflasyon yüzde 4.9; ama halk, “Artık bu pahalılığa gücümüz yetmiyor” diye şikayet ediyor. Hatta ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Bild bunu manşete taşırken toplam iki sayfasını pahalılığa ayırdı ve halkın görüşlerine yer verdi. Bununla da yetinmedi ve Başbakan Scholz’a, “Anti Pahalılık Zirvesi” yapma çağrısında bulundu.

Evet, sadece yüzde 4.9 enflasyon Almanya’yı ayağa kaldırıyor. Ama Alman halkının pahalılık nedeniyle vazgeçtiği şeylerle, uygulamalarının; bizim talihsiz halkımızın pahalılıkla savaşırken yaptığı, ucuz ekmek almak için dondurucu soğukta saatlerce ekmek kuyruğunda beklemek, ya da  doğalgazı ödeyemediği için bütün aileyi tek odada küçücük bir elektrik sobası etrafında toplamak, ya da sebze alamadığı için pazar artıklarını toplamak gibi insanı insanlığından bezdirecek, ya da utandıracak yöntemlerle uzaktan yakından ilgisi yok.

Almanların pahalılıkla savaşmak için, “Nelerden vazgeçtiklerine!” şöyle bir göz atalım:

Karen Stroup (49-Ev kadını) : Bu sene tatilin (tabii ki yurt dışı) üzerini şimdiden çizdik.

Siney Tamo (31-Memur): Artık sık tatile gitmek, sık alışverişe gitmek yok. Mutlaka ikinci bir iş yapmam lazım.

Jelena von Malotki (25-Öğrenci): Süpermarketlere gidince pahalılık hemen fark ediliyor. Artık ikinci el giysiler almaya başladım.

Ayfer Doğruel (42-Ev kadını): Artık dışarıdan pizza söylemiyoruz, evde yapıyorum. Her şey için artık indirimleri takip ediyorum.

Christa Peters (76-Emekli): Aylık 150 Euro tasarruf etmek için 3 odalı evimden çıkıp 2 odalı bir eve taşındım.

3 Şubat 2022-Perşembe-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.