Bodrum Gündem

Samsun’da Atatürk Anıtına yapılan saldırı Bodrum’da da protesto edildi

Mustafa kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı yerde bulunan ve bütün Türkiye’ye sembol olmuş heykele saldıran hainler Bodrum’da da protesto edildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Seyhun Şahin, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Eski Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Prof. Dr. Özer Ozankaya ve Filiz Ozankaya’nın da aralarında olduğu çok sayıda vatandaş saldırıya tepki göstermek amacıyla Bodrum Belediye Meydanı’nda toplandı. Atatürk anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Bodrum’daki Atatürk Anıtı’na üzerinde “Sonsuza Kadar İzindeyiz” yazılı çelenk ve karanfiller bırakıldı.

Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin, Türk Milletinin ortak değeri bütün bu yapılan saldırıları şiddetle kınadığını belirten İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Seyhun Şahin açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “ulusumuzun, milletimizin ona bağlılığından cumhuriyet değerlerine felsefesine olan bağlılığından da eminiz bu anlamda geleceğe biz umutlu bakıyoruz. Yetişen nesilinde Atasına onun ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkacağından da hiçbir şüphemiz yoktur. Bunlar münferit olaylar diye düşünüyoruz ama Türkiye’de vatanını milletini seven hiçbir kimsenin Atatürk ile bir sorunu olamayacağını eminiz bu nedenle ulusumuzun gereken cevabı vereceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Bu anlamda bizde onun devrimlerinin, ilkelerinin bekçisi olarak yolumuza bakmaya devam edeceğiz.”

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan bütün katılımcılara teşekkür etti ve burada bir parti olarak değil bir vatandaş yurttaş olarak bulunduklarını belirtti.  Gazi Mustafa kemal Atatürk’e her Türk evladının borcu olduğunu ifaden eden Karahan “Mustafa Kemal Atatürk Sadece Türkiye’de değil bütün mazlumların lideridir. O dönemin koşullarında müthiş bir mücadelede yokluklar içerisinde kurulan bir cumhuriyet ama maalesef iki ayyaşla başlayan süreç ve bunu yapanlar buna kalkışanlar nereden nasıl cesaret alıyorsa bizler siyaseten bunların karşısında mücadele etmeye ve kazanmaya mecburuz, kazanacağız. Gördüğünüz gibi Bodrum Atasının izinde sonsuza kadar yürümeye devam edecek.” dedi.

Böyle bir saldırının Samsun’da yapılması çok düşündürücü olduğunu dile getiren İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber “Kurucu liderimiz, kurtuluş savaşının gazisi kesinlikle tartışılmaması gerekiyor kesinlikle tartışılamaz. Ben kesinlikle protesto ediyorum. Yine bir gündem değişikliği ama Atatürk’e saldırmadan gündem değiştirilebilir. Çok acı.” dedi.

Yapılan saldırının organize bir saldırı olduğunu belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Organize kötülüğü ülkemizde kimler yürütüyorsa onların işlerinden bir tanesi bu da. Bunun gibi toplumu terörize etmeye çalışan insanlarını birbirine düşürmeye çalışan bir anlayış var. Bu anlayışı sağ olsun şuanda millet ittifakı olarak büyük ölçüde kırmış bulunuyoruz. Hiçbir şekilde provokasyona gelmiyoruz hiçbirimiz ama Atamızı da korumak hem görevimiz hem sorumluluğumuz en büyük ödevimiz. Onun hatırasını her zaman koruyacağız. Hatırası demek; cumhuriyeti korumak demek, çağdaşlığı, laikliği, moderniteyi korumak demek. Bodrum’da da laik, çağdaş demokrasiye inanan insanlar yaşıyorlar ve onun hatırasını onun mirasını sonsuza kadar koruyacak insanlar yaşıyorlar. O yüzden bugün burası bu kadar kalabalık ve atasının bütün yaptıklarını ülkesinin ve bizler için yaptıklarına sahip çıkıyorlar. Siyasetçiler ve bizler unutulup gideriz ama Atamız sonsuza kadar payidar kalacaktır. Demiş ya; “ Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacak” ama Atamızda bilsin ki yattığı yerde; kendisi de Türk Milletinin bağrında sonsuza kadar payidar kalacaktır. Onu biz her zaman koruyacağız.”

Toplumların, milletlerin tartışılmazları olduğunu Türk milleti içinde Atatürk’ü tartışılamaz, dil uzatılamaz olduğunu ifade eden Eski Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz “Bu yapılan menfur saldırılar bilinçli bir insan tarafından yapılıyor olması mümkün değil. Emperyalist güçler tarafından işgal altına alınmış bir ülkeyi topyekûn bir savaşa sokup bu savaştan sonra 20.yüzyılın en modern cumhuriyetini kurarak bize gelecek nesillere teslim etmek zaten tartışılmaz olmasını kılıyor. Bunu yapan Türk Milletinin bir ferdiyse ve o haindir, nankördür. Eminim ki Türk milletine dair olmayan kişiler tarafından yapıldıysa da bizim milli ve beraberliğimizin arasında eriyip gidecektir. Yok olacaktır. Tarihe gömülecektir. Böyle bir şeyi kimsenin yapmaya cesareti olmayacaktır.”

Bu cumhuriyete karşı yapılan bir saldırı olduğunu belirten Prof. Dr. Özer Ozankaya açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “Cumhuriyetin özgürlük demek olduğu, cumhuriyetin ulusal bağımsızlık demek olduğu, cumhuriyetin yurt bütünlüğü yurt kavramı vatan kavramı demek olduğu bilinç düzeyine getirilir ve orada tutulursa bütün saldırıların gerçekte özgürlüğe karşı yani ulusal bağımsızlığa karşı yani yurt bütünlüğüne karşı yapılmış saldırılar olduğu iyice ortaya çıkar. Atatürk demek Türkiye cumhuriyetinin bağımsızlığı demektir. Türk Ulusunun özgürlüğü demektir. Türk yurdunun bütünlüğü demektir. Atatürk’e yapılan ve yaptırılan saldırı aslında Türk ulusunun özgürlüğüne, bağımsızlığına ve yurdunun bütünlüğüne yapılan saldırı demektir. Yapandan çok yaptırana bakmak gerekir. Bu yaptıranlar Atatürk’ün sağladığı özgürlük ortamından yararlanıp siyaset yapıyorlar ama kendi yararlandıkları düzene hainlik yapıyorlar. Gerçekte sömürgecilerin hizmetinde olduklarını ya biliyorlar yâda bilmeyecek kadar cahildirler. Atatürk’e yapılan saldırının başarılı olmayacağı açıktır. Atatürk’e saldırı yaptıranlar içeride olsun dışarıda olsun avuçlarını yalayacaklardır. Atatürk’e yapılan her saldırı Atatürk’ü daha çok güçlendirmekte. Atatürk Cumhuriyeti daha güçlenmekte, Türk ulusunu daha da bilinçlenmekte, rezil oldular daha çok rezil olacaklardır bu saldırıyı yaptıranlar. Yapanlar zaten zavallıdırlar.”

39 yıl TRT’de program yönetmiş bir emekli gazeteci olan Filiz Ozankaya “TRT gerçekten Atatürk Cumhuriyetinin TRT’si olduğu zaman çünkü cumhuriyetin 70. Yılından başlayarak 75.yılı da dâhil sayısız belgesel diziler şuanda TRT’nin arşivinde yürekleri yetiyorsa yayınlasınlar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.