Bodrum Gündem

Öğretmen Kaybederse Halk Kaybeder

Öğretmen Kaybederse Halk Kaybeder

Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi’nin TBMM’de kabul edilmesinin ardından Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran yazılı basın açıklaması yayınladı. Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran Haklarımızı ve Taleplerimizi yok sayan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, eğitim emekçilerinin karşı çıkmasına rağmen TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran; Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi’nin TBMM’de kabul edilmesinin ardından yayınladığı yazılı basın açıklamasının detaylarında şu ifadeler yer aldı;

“Bilinmelidir ki iktidara sadık ve itaatkâr öğretmen arzusuyla şekillenen, bizleri ayrıştıran haklarımızı tırpanlayan, sınırlı iş güvencemizi bile ortadan kaldırmayı hedefleyen, özlük haklarımızı geliştirmeyen ve en önemlisi hazırlık süreçlerine öğretmenlerin aktif olarak katılmadığı bir kanunu öğretmenlerin kabul etmesi ve onaylaması mümkün değildir.

Öğretmen dünyayı değiştirir ve öğretmenlik mesleğine sahip çıkarak sadece öğretmenleri değil aslında yaşamın kendisini savunur. Unutmamak gerekir, öğretmen kaybederse halk kaybeder.

Bizler her çocuğun, her gencin yaşamından sorumluyuz. Mücadele tarihimizden aldığımız güç ve kararlılıkla  Yasa Ne Derse Desin Biz Yaşamın İçine Dalacağız.

Bizlere geleceksizlik dayatanlar değil; başka bir yaşamı, kazanılacak bir kamusallık mücadelesini örgütlemenin kararlılığı belirleyecek önümüzdeki dönemi…

Bekleyerek değil Haklarımız, yaşamlarımız, ortak geleceğimiz için Sokaklarda, iş yerlerimizde yaşamın her alanında mücadele ederek değiştireceğiz bu örgütlü karanlığı… Emeğin hakkı, kamusal eğitim, kamusal sağlık hakkı için, laiklik için, emperyalizme karşı tam bağımsız bir memleket için, , zamlara, yoksulluğa, işsizliğe, adaletsizliğe “Artık Yeter!” demek için birlikte mücadeleye

Milyonu aşan eğitim emekçileri olarak birbirimizin sesine ses olduğumuz her an başardık ve yine birlikte başarabiliriz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.