Bodrum Gündem

Ege’nin en bilgili kadını Bodrumlu Ayşin Oral oldu

Ege’nin en bilgili kadını Bodrumlu Ayşin Oral oldu
06.02.2022
0
A+
A-

17 . Uluslararası Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarında İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün organizasyonuyla “Ege Bölgesi Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması” düzenlendi. Renkli anlara sahne olan yarışmada 20 sorudan 15’ine doğru cevap veren Bodrumlu kadın çiftçi Ayşin Oral birinci oldu.

Bodrum Gündem Haber

Yarışmaya İzmir, Denizli, Aydın, Afyon, Uşak, Kütahya, Muğla ve Manisa’dan 8 kadın üretici katıldı.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musıkisi Konservatuarı Öğretim Görevlilerinden oluşan Türk Halk Müziği grubunun konseri ve Kordon Folklor Araştırma Gençlik ve Spor Kulübünün Zeybek gösterisi ile başlayan yarışma heyecanlı dakikalara sahne oldu.

Birinci olabilmek için kıyasıya mücadele eden 8 kadın üretici yarışmada sorulan, bitkisel üretim, hayvancılık, su ürünleri, organik tarım, arıcılık, desteklemeler gibi tarımın bir çok alanından soruya doğru cevap vermek için mücadele etti. Renkli anlara sahne olan yarışmada 20 sorudan 15’ine doğru cevap veren Muğlalı kadın çiftçi Ayşin Oral birinci olurken, ikinci Aydın’dan Aslı Günal, üçüncü ise İzmir’den Şule Nizamlıoğlu oldu.

Birinciye tam ve çeyrek altın ile televizyon, ikinciye yarım ve çeyrek altın ile tablet, üçüncüye iki çeyrek altın, akıllı saat, diğer 5 yarışmacıya da çeyrek altın hediye edildi.

1.lik ödülünü takdim eden ve katılımcılarla bir araya gelen İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Agroexpo kapsamında yapılan en renkli ve ilgi çeken yarışmaya imza attıklarını belirterek “Bu heyecanı siz değerli kadın üreticilerimizle yaşamak ve sizleri burada konuk etmek bizim için ayrı bir onurdu. Tüm katılımcılarımızı tebrik ediyorum. Agroexpo Türkiye’nin en büyük tarım ve hayvancılık fuarı ve bu fuara yakışan güzel bir gün geçirdik. Sizler tarımın her alanında emeklerini, bereketini toprağa aktaran, tarımın geleceğini şekillendirenlersiniz. Hem Bakanlığımız hem de geleceğimiz için çok değerlisiniz” dedi.

 

Yorumlar

  1. SEVAL TAŞ dedi ki:

    Mugla Bodrum çömlekçi köyünden izmir de yapılan tarım bilgi yarışını hakkıyla kazanan.. 30 yılından bugüne organik kapalı sera çeşitleri hayvancılık yapan.. Ayşin ve eşi Osman Oral a teprikler