Bodrum Gündem

Felç geçirme durumlarına son derece dikkat

Felç geçirme durumlarına son derece dikkat
08.02.2022
0
A+
A-

Tamamlayıcı Tıp Hekimi ve Holistik Tıp Uzmanları felç geçirme hakkında bilgiler verdi.

Bodrum Gündem Haber

Felç geçirmenin birçok belirtisi olmakla birlikte, bu belirtilerin başladığı süreye de son derece dikkat etmeniz gerekir. Bunun sebebi bazı tedavi yöntemleri, inme (felç) başladıktan hemen sonra aksiyon alındığında en etkilidir. Tamamlayıcı Tıp Hekimi ve Holistik Tıp Uzmanlarının felç geçirme hakkında verdikleri bilgiler şu şekilde;

İlk belirti olarak konuşmakta ve başkalarının ne söylediğini anlamakta güçlük yaşayabiliriz. Kafa karışıklığı olabilir, konuşmayı anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Diğer belirti ise yüz, kol veya bacakta oluşan felçlerdir. Uyuşma, kolunuzda veya ayağınızdaki hızlı ve etkin uyuşmalar ortaya çıkabilir. Bir başka sorun ise görme problemleri gelişir. Ani şekilde bir veya iki gözde bulanıklık veya kararmış görme yaşanabilir ya da çift görebilirsiniz. Yoğun şekilde baş ağrısı, kusma, baş dönmesi veya bilinç sorunu eşlik edebileceği ani, şiddetli baş ağrısı, felç geçirdiğinizi gösterebilir.

Felç (İnme) hastalık tablosu, giderek yaygınlaşan ve hastanın kısmen ya da tamamen fonksiyon kayıplarıyla sonuçlanan önemli bir hastalık durumudur. En tipik şekli yüzün veya gövdenin bir yarısında görülen işlev ve duyu kayıpları, yürüyememe, el işi görememe, günlük kişisel ihtiyaçlarını karşılayamamak olabilir.

Genellikle ya beyin kanaması (hipertansiyona bağlı) olabilir veya beyin damar tıkanıklıklarına (iskemiye bağlı) gerçekleşir.

Felç hastasının tedavisinde tamamlayıcı terapilerin (eski adıyla alternatif terapilerin) başarısı 2017 yılında yapılan ve “Interntional Journal of Molecular Sciences” bilim dergisinde yayınlanan bir araştırmada ortaya konmuştur. Kafaya uygulanacak YNSA isimli özel bir iğneleme yönteminin, bazı işlev bozuklukların, his kaybını ve spastisiyeyi (kasılmaları) iyileştirici etkileri gözlemlenmiştir.

Yine 2012 yılında yapılan ve “The Journal of Alternative ABD Complementary Medicine” bilim dergisindeki araştırmada, kişiye özgü herbal (bitkisel) fitoterapi ile meridyen masaj terapinin kombine olarak uygulanmasının, felçli hastalarda günlük aktiviteleri iyileştirici etkide kaybedilmiş işlevlerin geri kazanılmasına yardımcı olduğunu göstermiştir.

Özellikle son 15 yılda felçli hastalar üzerindeki tamamlayıcı holistik terapi kombinasyonlarının, hastaya özgü yapıldığında çok yüz güldürücü sonuçlar elde edilmiştir.

Bu tedaviden yaklaşım artık Ülkemizde de TC Sağlık Bakanlığı yetkili, eğitimli ve deneyimli uzman hekimler tarafından başarıyla uygulanmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.