Bodrum Gündem

EMİTT Turizm Fuarının en gözde standı BODRUM

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) organizasyonu, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) destekleriyle EMITT 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Bodrum Standı kuruldu. 9 Şubat Çarşamba günü gerçekleşen Bodrum Standı Açılış Kokteyli yoğun ilgi görürken Bodrum Standı EMITT organizasyonu tarafından Destinasyonlar Dalında En Etkin Tanıtım ödülüne layık görüldü. 

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Standı açılış kokteyline Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Çeşme Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Meclis Başkan Yardımcısı Engin Başol, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, BODTO Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Eyinç ve Erdem Ağan, Meclis Üyeleri Murat Pahna, İzzet Göksel Esen, Şenel Tuncer, Gürkan Topan, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri Emel Çakaloğlu ve Kemal Özyurt, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi, Ukrayna Konsolosu Kateryna Pasynchuk, İYİ Parti Kalkınma Pol. Turizmden Sorumlu Bşk. Yrd. Mehmet Tosun, TGA Yönetim Kurulu Üyesi ve TGA Ege Bölge Temsilcisi Halil Özyurt, TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Yüksel Aslan, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, müzisyen Onur Akın, BODTO Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan fuarla ilgili yaptığı açıklamada Bodrum Ticaret Odası organizasyonu, Bodrum Belediyesi ve BOTAV destekleriyle kurulan Bodrum standında herkesi yeniden bir arada görmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. “Son 2 yıldır pandemi sebebiyle gerçekleşemeyen EMITT turizm fuarında bu sene ilgi oldukça yüksek. Bodrum Standımız ise 3. Holde ışıl ışıl parlıyor. Üyelerimizi burada görmek, standımızda iş görüşmeleri yaptıklarına tanık olmak çok güzel.” diyen Ersan, Bodrum markası altında tüm paydaşları bir arada görmekten dolayı memnun olduklarını belirtti. Ersan, “Standımıza destek veren bugün burada bizlerle olan tüm paydaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Bodrum ışıltısı umuyorum ki herkese umut verir.” şeklinde konuştu.

Bodrum Protokolü “Koruyarak Daha Güçlüyüz” dedi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum standını Bodrum Ticaret Odası ile işbirliği içerisinde kurduklarının altını çizdiği konuşmasında standın yine fark yarattığına işaret etti. “Bodrum her zaman farkını ortaya koyan bir yer oldu ve öyle olmaya devam edecek.  EMITT turizm fuarında da hem standımız hem de Bodrumlu firmalarımız göz doldurdu.” diyen Başkan Aras, birlik beraberlik mesajları verdi.

BODTO Fuarlardan Sorumlu Meclis Üyesi Toros ise, standın bu seneki sloganının “Bodrum’u Koruyarak Daha Güçlüyüz” olduğuna dikkat çekerken, Bodrum’un tüm değerleriyle birlikte korunarak gelecek nesillere emanet edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Stantta ayrıca Bodrum Leleg Yolu’nun videoları gösterildi. BODTO yönetiminin fikir projesi olan Bodrum’u sanatsal bir açıdan anlatan 2 kısa film de Bodrum severlerin beğenisine sunuldu. Yönetmen Mustafa Türk tarafından, BODTO sponsorluğunda BODTO 5 Nolu Meslek Komitesi ve BODER katkılarıyla çekilen kısa filmler halkın büyük beğenisini topladı. The Sandal Maker ve The Tourist isimli kısa filmlerin yakın zamanda ilgili platformlarda da yayınlanacağı duyuruldu. Ayrıca stantta geçtiğimiz yılın Ekim ayında gerçekleşen Bodrum Cup yarışlarının da kısa filmi de gösterildi. İlk kez Bodrum Standında gösterildiği belirtilen film büyük beğeni topladı.

Bodrum’un Gastronomik lezzetleri tanıtıldı

Klasik müzik eşliğinde gerçekleşen standın açılış kokteylinde Şef Pelin Dumanlı ve ekibi tarafından Bodrum’un 12 ay lezzetleri tanıtıldı. Gambilya baklası, gemici peksimeti, satsuma, Bodrum mandalina reçeli, zeytin, Gümüşlük çileği, Bodrum otları gibi bölgeye has lezzetler tanıtılırken gemici peksimeti ile yapılan salata ve tatlı Bodrum severlerden tam not aldı.

Bodrum Standı’nın 3 gün daha TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde B452 koduyla 3 numaralı salonda fuarın ilerleyen günlerinde de ziyaretçilerini beklemeye devam edeceği hatırlatılırken, fuarın 10-11 Şubat tarihlerinde 10.00-18.00, 12 Şubat tarihinde ise 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacağı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.