Bodrum Gündem

Meslek Hizmet Ödülü itfaiye erlerine verildi

Meslek Hizmet Ödülü itfaiye erlerine verildi

Karia Rotary Kulübü 2022 Meslek Hizmet Ödülünü geçtiğimiz yaz boyunca bölgedeki yangınlarda üstün mücadele eden Bodrum İtfaiye Gurup Amirliğinde görev yapan itfaiyecilere verdi. Plaketi Bodrum’da görev yapan itfaiyeciler adına İtfaiye Grup Amiri Zekeriya Bayırlı teslim aldı.

Çiçek Bozoğlu/ Bodrum Gündem

Bodrum Gurup Amirliği merkezinde gerçekleşen toplantıya Karia Rotary Kulübü dönem başkanı Saide Kurt, geçmiş dönem başkanları Aliye Muslu, Ahmet Erdemli, İtfaiye Grup Amiri Zekeriya Bayırlı ve itfaiye erleri katıldı.

Karia Rotary Kulübü başkanı Saide Kurt, Rotary’de Ocak ayının Meslek hizmet ayı olduğunu, toplumda çalışmalarıyla başarılı ve örnek olmuş kişilere, kurumlara, kuruluşlara kulüp olarak bu ödül takdim ettiklerini belirtirken sözlerine şöyle devam etti “Karia Rotary Kulübü olarak bu yıl meslek hizmet ödülünü bütün üyelerimizin oyu ile Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine sunmaya karar verdik. Temmuz sonunda meydana çıkan orman yangınlarında gösterdikleri olağanüstü çabalar için onlara ödülümüzü sunduk. Grup Amiri Zekeriya beyle duygularımızı paylaştık. Bütün arkadaşlarımın o değerli çalışmalarından dolayı kutluyorum. Şükranlarımı sunuyorum kulübüm adına teşekkür ederim. “ dedi.

İtfaiye erleri adına plaketi teslim alan Bodrum İtfaiye Gurup Amiri Zekeriya Bayırlı, görev tanımları gereği başta yangın olmak üzere su baskınları, trafik kazaları ve kurtarma çalışmaları gibi her türlü alanda işlerini yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Bayırlı “Bu sene biraz daha yoğun çalıştık. Muğla ve Türkiye genelinde biraz yoğun bir yangın dönemi geçti. Antalya’dan başlayıp Hatay, Antalya, Marmaris, Fethiye, Bodrum, Datça, Milas buralarda yoğun bir yangın dönemi yaşadık. Bu yangınlarda başta kendi birimimizdeki arkadaşlarımız olmak üzere Türkiye’nin her tarafından gelen itfaiyeci arkadaşlarımızla beraber canla başla çalıştık. Yaşadığımız yangınların söndürülmesinde vatandaşlar, Sivil Toplum Kuruluşları da çok destek oldu. Karia Rotary Kulübü’ne bizi böyle bir ödüle layık gördükleri için de çok teşekkür ediyoruz.” derken sözlerine şöyle devam etti “Bodrum grubu olarak 7 istasyonumuz var. Biri Bodrum merkezde ve 6 tane de diğer mahallelerde istasyonlarımız, karakollarımız var. Bunlar; Ortakent, Turgutreis, Yalıkavak, Göltürkbükü, Mumcular ve Yalıçiftlik istasyonlarımız. Bunların toplamındaki personel sayımız 83 kişi. 21 tane itfaiye aracımız var. Arkadaşlarımız burada canla başla 7/24 24 saat çalışıyor.  Yangın ya da müdahale edilmesi gereken bir olay olduğunda herkes özveri ile çalışıyor.”

Alınan bilgilere göre; Bodrum İtfaiye Amirliği yıllık yaklaşık bin 500 olaya müdahale ediyor. Muğla’da ki 13 ilçe arasında en yoğun müdahale Bodrum’da yaşanmakta. Bunlar ağırlıklı olarak yangınlar olurken ikinci sırayı trafik kazaları alıyor. Sıkışmalı trafik kazalarını su baskınları, hayvan kurtarma müdahaleleri takip ediyor.  İtfaiye birimi ayrıca yangın önleme başlığı altında yeni açılacak işyerlerinin yangın yönetmeliğine uyması ile ilgili prosedürü uygularken, devlet ve kamu binalarının kontrolünü gerçekleştiriyor. Kısıtlı bir personel sayısı ile yazın milyonlara hizmet vermekte olan itfaiye birimi ayrıca yeme içme  sektöründe hizmet veren yerlerin yağlı baca kontrollerini de yapmak durumunda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.