Bodrum Gündem

“Bodrum’u Araplara peşkeş çekmekle” suçlayanlara duyurulur

“Bodrum’u Araplara peşkeş çekmekle” suçlayanlara duyurulur

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Dubai ziyareti nedeniyle sosyal medyada yer alan ağır eleştirilere cevap verdi. Aras açıklamasında “Hayatının 30 yılını Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, bu vatanın toprağını ve bayrağını korumak için geçirmiş bir Bodrumlu olarak, ne Bodrum’un ne de ülkemin zararına olacak tek bir adımı bana hiç kimse attıramaz.” dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Dubai ziyareti nedeniyle yaptığı paylaşımlar nedeniyle ağır eleştirilerin odağı olmuştu.

Ahmet Aras, dün sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada yapılan eleştirilerin sahiplerinin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarının altını çizerken açıklamasında Bodrum’un Araplara peşkeş çekileceği yönündeki yorumları çok çirkin bulduğunu ve kınadığını ifade etti. Aras açıklamasında şu cümleleri kullandı “

Kalbinde Bodrum sevgisi olan herkese merhaba. Gerçekleştirmiş olduğumuz Dubai ziyaretiyle ilgili olarak sosyal medya hesaplarımda yapılan önyargılı yorumları, tek tek okudum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma akımının doğal sonuçları olan bu yorumların sahiplerine buradan toplu bir cevap vermek istiyorum. Hayatının 30 yılını Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, bu vatanın toprağını ve bayrağını korumak için geçirmiş bir Bodrumlu olarak, ne Bodrum’un ne de ülkemin zararına olacak tek bir adımı bana hiç kimse attıramaz. Dolayısıyla, Bodrum’un Araplara peşkeş çekileceği yönündeki yorumları çok çirkin buluyorum ve kınıyorum. Dubai, lüks turizmin dünyadaki en önemli vitrinlerinden biridir ve aynı zamanda, dünya genelindeki ülkelerin en zengin insanlarının yaşadığı, ziyaret ettiği bir turizm destinasyonudur. Bodrum’un Belediye Başkanı olarak benim Dubai’ye gidiş nedenim, az önce özelliklerini kısaca izah ettiğim bu kentte Bodrum’un tanıtımını çok daha etkin bir şekilde yapmak ve böylece, bu kentin parlak vitrini içinde Bodrum’un da yer almasını sağlamaktır. Dubai ziyaretimizin kapsamında Başkan Yardımcısı ile görüştüğümüz Emirates Havayolları ise dünya genelindeki lüks turizm müşterilerinin en çok tercih ettiği havayollarından biridir. Arap Toplumunun, toplu taşıma aracı değil. Bu nedenle Emirates Havayolları ile ilgili temaslarımızı, “Bodrum’u Araplarla doldurma isteği” olarak değerlendirmek, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın üzücü ve düşündürücü bir örneğidir. Doğma büyüme Bodrumlular olarak biz, dedelerimizi, babalarımızı örnek alarak yaşarız. Onlar, insanları dinlerine, ülkelerine ve hayat tercihlerine göre hiçbir zaman ayırmadı, biz de ayırmayız, ayırmayacağız. Bodrum, sadece bizlerin değil, tüm dünyanın değeridir ve bu değere zarar vermeyen, saygı duyan her turistin yeri, Bodrumlular olarak bizim başımızın üzeridir. Bodrum’u Bodrum yapan bu özelliğimizi bilgi eksikliği nedeniyle sehven veya kasten eleştirerek beni, “Bodrum’u Araplara peşkeş çekmekle” suçlayanlara, duyurulur. Mutlu pazarlar…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.