Bodrum Gündem

Küçük iskele sahipleri Gümbet’e barınak istiyor

Küçük iskele sahipleri Gümbet’e barınak istiyor

Bodrum Gümbet dolgu alanında yer alan yaklaşık 42 adet küçük iskelenin yıkım kararı ile ilgili amatör denizciler ilgili mercilerden çözüm öneri bekliyor. Bodrum Amatör Denizciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Doğan Arslan,” Bizler amatör denizcileriz, bu işten para kazanmıyoruz. 15 yıl öncesinden başlayan bir durum bu. Biz de çözüm istiyoruz. Tek isteğimiz buraya barınak yapılması. “ dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gümbet dolgu alanında bulunan yaklaşık 42 küçük iskelenin yıkım kararı ile ilgili bir araya gelen amatör denizciler, mevcut iskelelerin yıkılması durumunda Bodrum Belediyesinden yüzün üzerindeki küçük teknenin bağlanacağı ve aylık aidatlarının makul rakamlarda tutulacağı bir barınak talep ettiler.

Bodrum Amatör Denizciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Arslan, Gümbet’te teknesi olan hemen hemen herkesin emekli insanlardan oluştuğuna dikkat çekerken, “Biz de daha konforlu bir yerde teknelerimizi bağlamak isteriz fakat istenilen rakamlar çok yüksek. İleride bulunan ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde olan bağlama noktasından yıllık 12 bin lira bağlama bedeli isteniyor. Buraya teknesini bağlayan emekli arkadaşlarımız için bu büyük bir rakamdır. Çünkü onlar bu tekneleri ticari amaçla kullanmıyor, burası bizlerin ikinci evi. Bizim kahve kültürümüz yok, evde akşama kadar eşlerimizle oturamayız. Burada dostlarımızla bir arada denizcilik kültürünü yaşıyor ve yaşatıyoruz. Ayrıca lüks de değil, bu bir yaşam şekli. Biz denize kıyısı olmayan bir yerde yaşamıyoruz. Tek isteğimiz buraya barınak yapılması. Kim çözecek bilmiyoruz ama kronikleşmiş bir yaradır bu. Buna tam bir neşter vurma zamanı. Hem bu hata giderilsin hem de çözüm olsun ve insanlarımız da rahat etsin. Burası da düzenli tertipli olsun, tek isteğimiz de bu. Herkesle de görüşmeye hazırız.  “ dedi.

Amatör kaptanlardan Yusuf Erol, kendisine Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından iskelesinin kaldırılmasına yönelik yazılı bir tebliğ geldiğini ve kendisinin de bu tebliğe uyarak iskeleyi yıktığını belirtirken “Biz yasaya karşı değiliz. 6 buçuk metre uzunluğundaki teknemi karaya çıkarttım. Buradaki mülk sahibine aylık beş yüz lira kalma parası ödeyeceğim. Tekneyi karaya çekmek için gelen vince ayrı bir para, vincin özel otoparktan geçmesi için ayrı bir para ödedim. Altı buçuk metrelik teknemi karaya çıkartmak için bile bin beş yüz lira ödedim. Buradaki rezilliğimiz neyin nesi? O zaman arazi sahibi ile muhatap olalım ve kimse bize karışmasın. Biz burada sadece huzurlu bir ortam ve teknelerimizi rahat bağlayacağımız bir yer istiyoruz. Emekli insanlarız çoğumuz. Evdeki hanımla kaldık mı kavga ediyoruz. En iyi yol sabah kahvaltımızı yapıp ikinci evimiz olan teknelerimize gelmek. Çayımızı kahvemizi içiyoruz, dostlarımızla sohbet ediyoruz. Olayımız da bu kadar. Ticari hiçbir amacımız yok, yazın da eşimizi dostumuzu dolaştırıyoruz.” Dedi.

16 Şubat Çarşamba günü dernek olarak Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’ı  ziyaret edeceklerini belirten Bodrum Amatör Denizciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Doğan Arslan “Dertlerimizi bir de sayın kaymakamımıza aktaracağız. Üyelerimizin sorunlarını kendisine aktarıp çözüm konusunda desteğinizi talep edeceğiz” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.