Bodrum Gündem

KARANTİNADAN SAHNEYE: BALERİN YASEMİN KAYABAY YİNE BAŞARDI

KARANTİNADAN SAHNEYE: BALERİN YASEMİN KAYABAY YİNE BAŞARDI

2018 yılında Estonya’da katıldığı Uluslararası Talinn Bale Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ederek büyük başarı yakalayan ve çeşitli okullardan eğitim bursu kazanan Yasemin KAYABAY, İsviçre’nin Lozan şehrinde katıldığı Prix de Lausanne / Uluslararası Bale Maratonu’nda yine göz kamaştırdı.

Eğitimine Zürih Dans Akademisi’nde devam eden KAYABAY, yarışmada finale kalan en genç yarışmacı olmasına rağmen sergilediği üstün performans ile “Seyirci Özel Ödülü”ne layık görüldü. Bu ödül ile birlikte dünyanın en prestijli sanat okulları arasında gösterilen Royal Ballet Academy (İngiltere), Princess Grace Academy (Monaco) ve John Cranko Ballet Schule (Almanya) den tam burslu olarak okuma daveti aldı.

KARANTİNADAN SAHNEYE

Aylardır Prix de Lausanne’a hazırlanan Yasemin KAYABAY, yarışmadan çok kısa bir süre önce Covid19 testinin pozitif olduğunu öğrendi ve karantinaya alındı. Karantinanın bitiş tarihi ile yarışma başlama tarihinin aynı günlere denk gelmesi ile yarışmaya katılamama korkusu yaşayan balerin, yarışma organizatörlerinin onayı ile katılıma hak kazandı.

”BU DAHA BAŞLANGIÇ”

15 yaşındaki balerinin yarışmadan sonra sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bu daha başlangıç. Hayallerimin izinden gitmeye devam edeceğim. Neşe içinde dans edecek, sıkı çalışmaya devam edecek ve tutkumu işim haline getireceğim. Kariyerimin başında atmakta olduğum her adımda bana yardımlarını esirgemeyen, basamakları tırmanırken destek verenlere minnettarım. Bakalım gelecek neler gösterecek…!”

Başarılı balerinin babası Mert KAYABAY ise gazetemize yaptığı açıklamada başarının bir günde gelmediğini, kızının yıllardır gecesini gündüzüne katarak çalıştığını ve dansı hayatı haline getirdiğini, ailesi olarak her zaman kızlarını hayallerinin peşinden koşması için yüreklendirdiklerini ve desteklediklerini, bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Küçük kızımız Elâ da ablasının izinden gidiyor. Umarım o da istediği, mutlu olabileceği yolda yürür,” dedi.

PRIX DE LAUSANNE FİNAL DANSI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.