Bodrum Gündem

Abdullah Kiğılı’nın Bodrum’daki evi mühürlendi

Abdullah Kiğılı’nın Bodrum’daki evi mühürlendi
21.02.2022
0
A+
A-

Bodrum Bitez Mahallesi’nde iş insanı Abdullah Kiğılı’ya ait evin inşaatı mühürlendi. Mühür gerekçesi ise kaçak yapı ve ruhsatsız yapılaşma.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da bulunan Aktur Sitesi’nde iş insanı Abdullah Kiğılı ve ailesine ait olduğu belirtilen ev, kaçak ve ruhsatsız yapılaşma gerekçe gösterilerek Bodrum Belediyesi ekiplerince mühürlendi.

İş insanı Abdullah Kiğılı’ya ait Aktur D Mahallesi’nde bulunan evin süreci geçtiğimiz günlerde bakım ve onarım için basit tadilat izni başvurusu ile başladı. Başvuruyu alan Bodrum Belediyesi görevlileri onarım ve bakım amaçlı basit tadilat projesine izin verdi. İzin sonrası bina yıkılarak sıfırdan yapılmak istendi. Binanın yıkılarak sıfırdan yapılmasına site sakinleri tepki gösterdi. Tepki gösteren site sakinlerinin şikâyeti üzerine incelemelerde bulunan Bodrum Belediyesi kaçak kontrol ekipleri işlem başlattı. 10 Şubat 2022 tarihinde Abdullah Kiğılı’ya ait bina kaçak ve ruhsatsız yapılaşma gerekçesiyle mühürlendi.

Mühürde, “Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32’nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur” denildi.

Mühürlenen binada birkaç günlük ara sonrası inşaat faaliyetleri ise sürüyor. Mührün sökülerek evin yapımına başlanması tepkileri de beraberinde getirdi. Site sakinleri CİMER’e şikâyette bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.