Bodrum Gündem

Ha Kanal İstanbul Ha Marmaris Kızılbük Fark Nerede?

Ha Kanal İstanbul Ha Marmaris Kızılbük Fark Nerede?
21.02.2022
0
A+
A-

Marmaris İçmeler’de; 35 yıldır inşaatı bitmeyen  205 odalı otel ve yanında 1407 adet devre mülk konut yapılması planlanan turizm tesisi inşaatının tamamlanabilmesi için Marmaris Belediyesi’nin usulsüz İmar İzni verdiği iddiası sonrası Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Gaye Usluer Marmaris’e gelerek, incelemelerde bulundu.

Bodrum Gündem Haber
Memleket Partisi PM Üyesi ve önceki dönem Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Memleket Partisi Muğla İl Başkanı İbrahim Şimşek ve Marmaris İlçe Başkanı Serdar Karaağaç ev sahipliğinde  önceki gün Elegance Hotel’de düzenlenen geniş katılımlı toplantıda açıklama yapan Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Marmaris’te merkezi yönetimle yerel yönetim arasında garip bir işbirliği olduğuna dikkat çekerek; “Marmaris Kent Konseyinin yanında Marmaris Yerel Yönetiminin olmayışı, açıkçası beni çok şaşırttı. O ilçede yapılacak her şeyden, yerel yönetim de sorumludur. Eğer ki yerel yönetim merkezi iktidarla aynı olsa şaşırmazdım. Oysa ki, burada yerel yönetim (CHP’yi kast ederek) ; iktidar hedefiyle yola çıkan, mevcut düzene itiraz eden bir siyasetten bahsediyoruz ama bakıyoruz şıracıyla bozacı, iktidarla muhalefet birleşmişler, aynı amaca hizmet ediyorlar. Açıkçası buna çok şaşırdım. Dinlediklerimiz ve tabii bir siyasi partinin temsilcisi olmaması nedeniyle, kent konseyi başkanının anlattıkları esasında Türkiye’nin nasıl yönetildiğinin, Türkiye’de düzenin, düzeni işletenlerin ve düzen muhalefetinin ne şekilde hareket ettiğini göstermesi açısından çok öğretici oldu.
Bugün iktidarda olan siyasi parti, rant siyaseti yapıyor. Dini kullanıyor ranta gidiyor, doğayı kullanıyor ranta gidiyor hizmet değil rant öncelikli. Bugün biz burada itiraz ediyorsak bunun altında siyasi rant var. Ama düzen muhalefetine de düzen içerisinde muhalefet edenlere de sesleniyoruz. Siyaset rant elde etme sanatı değildir. Senin rantına da ötekinin rantına da karşıyız. Bakınız ÇED raporu gerekli değil diye başından itibaren yapılan yanlışı konuşuyoruz. ÇED raporu bir bölgede yapılaşma olacağı zaman o yapılaşmanın çevresel etkilerinin ne olacağının görülmesi açısından önem taşıyor. Bu değerlendirme sonucunda neyle yüzleşiyoruz? O yapılaşmanın o bölgede toprağa suya rüzgara etkisi ne olacak? Canlılara yani eko sisteme sadece insana değil, börtü böcek hayvan bitkiye etkisi ne olacak?… ÇED Raporu, bunun için yapılıyor. Peki siz böylesine bir devasa kıyıları ihlal eden, milli parkı yok eden bir yapılaşmaya kalkarken, Marmaris halkına sordunuz mu? Marmaris halkının görüşünü aldınız mı?..  Ve Yerel yönetimlere sesleniyorum, Kent Konseyi İdare Mahkemesine giderken bu ilçenin Belediye Başkanı bu ülkenin yerel yönetimi neredeydi? Marmaris ilçesi gözde bir alandır ama Muğla’nın ilçesidir. Yine soruyorum Muğla Büyükşehir Belediyesi bu durum karşısında ne yaptı, neyi yapmadı? Bunu da Marmaris’ te Muğla da yaşayan, yurttaşlarımızın değerlendirmesine bırakıyorum. Burada bu yapılaşma sonucunda ne olduğunu erken dönemde hep birlikte gördük. Bu rant projesine hayır denilmezse, detayları da ortaya çıkacak.

Kamu alanının işgali, kıyı kanununun ihlali, dinamit kullanımı var, milli parkın tahribi, izinsiz ağaç kesme, doğa ve eko sistem üzerinde çok ciddi bir tahribat ve yoğun hafriyat var. Bakınız bu ülkede muhalefet hep birlikte Kanal İstanbul projesine itiraz ediyorsak, o zaman Marmaris’teki bu yapılaşmaya doğa talanına, Marmaris halkının çocuklarının geleceğine el konulmasına da hep birlikte izin vermememiz gerekiyor!..” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.