Bodrum Gündem

Halkımız her gün fakirleşiyor

Halkımız her gün fakirleşiyor
21.02.2022
0
A+
A-

İYİ Partili İş İnsanı ve Milli sporcu Mehmet Ali Uykur, ülke ekonomisine dair değerlendirmede bulundu.

Bodrum Gündem Haber
İYİ Partili İş İnsanı ve Milli sporcu Mehmet Ali Uykur, ekonomide kötü yönetimin neden olduğu çöküşün devam ettiğini söyledi.
AKP’nin vadesini doldurduğunu ifade ederek, “AKP’nin son çırpınışlarını izliyoruz. Her açıklamada ekonominin önceki aydan daha iyi olacağı, piyasaların 2-3 aya kadar düzeleceği söyleniyor. Hatırlayın; Mart Şubat’tan, Nisan Mart’tan, Mayıs’ta Nisan’dan iyi olacaktı. Ama gelin görün ki çarşı Pazar yangın yerine dönmüş. Halkımız her geçen gün daha da yoksullaşıyor. 2021 yılında, dolar 18 TL, Enflasyon, yüzde 50’ye dayandı. 1 Ocak 2022 itibariyle elektriğe yüzde 125 zam yapıldı. Esnaf vatandaş kiradan fazla elektrik faturası ödemeye başladı. Evet bu Cumhuriyet tarihinde bir ilk oldu. Halkımız geçinemiyor artık. Yüzde 50 zam yaptık dedikleri asgari ücretli maaşını almadan verilen zam geri alındı. Emekliler, pazara gidemiyor, memur çocuğunun istediklerini alamıyor. Esnaf ürünü satıyor aynı paraya yerine koyamıyor. Toplum mutsuz. Ama TÜİK ülkemizin Yüzde 49’unun mutlu olduğunu açıklıyor. Hangi verilere göre bu belirlendi anlamış değiliz” dedi.
Gençlerin gelecek kaygısı yaşadığına değinen Uykur, “Üniversite mezunu gençlerimiz iş bulamıyor, mesleğini yapmıyor. Liyakatten uzak yönetim anlayışı nedeniyle yetişmiş gençler işsiz kalıyor dayısı olanlar işe giriyor. İmam alımında dahi torpile tenezzül eden bir iktidar, ne gençlerin sesini duyuyor ne de toplumun geri kalanının” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.