Bodrum Gündem

Ekvator Enerji Grubu’ndan Giresun’da Hidroelektrik Santralleri Yatırımı

Ekvator Enerji Grubu’ndan Giresun’da Hidroelektrik Santralleri Yatırımı
22.02.2022
0
A+
A-

Ekvator Enerji Grubu, ülkemizin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi yatırımlarına devam ediyor. Ekvator Enerji Grubu Giresun’daki yeni yatırımları toplamda 43,06 MW kurulu güce sahip Kayaköprü 1 ve Kayaköprü 2 Hidroelektrik Santralleri oldu.

Bodrum Gündem Haber

Ekvator Enerji Grubu, Giresun’un Yağlıdere ilçesinde bulunan toplamda 603.400 m2 santral alanı ile 43,06 MW kurulu güce sahip olan Kayaköprü 1 ve Kayaköprü 2 Hidroelektrik Santrallerini satın alarak elektrik üretim gücünü artırdı. Yeni yatırımlarıyla, ortalama 29.056 adet meskenin yıllık elektrik ihtiyacının karşılanması ve 3.695.971 adet ağacın çevreye sağlayacağı katkıya denk karbon salınımının azaltılması hedeflenmektedir.

Ekvator Enerji Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Kubilay Şakar yeni yatırımlarıyla ile ilgili “12. Santral yatırımımızı yaparak toplam kurulu gücümüzü 146,15 MW’a yükseltmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yatırımımız neticesinde santrallerimizden elde edilen elektrik üretimi ile yılda toplam 10.574.275 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk karbon salınımının azaltılmasına katkıda bulunurken, 83.131 adet meskenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek enerji üretimini hedefliyoruz. Ülkemizin kaynaklarını verimli kullanmak için yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş, rüzgâr ve suya dayalı yatırımlarımıza devam edeceğiz.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.