Bodrum Gündem

Tıkalı kanallardan tomruk çıktı

Tıkalı kanallardan tomruk çıktı
23.02.2022
0
A+
A-

Marmaris’te orman yangınlarından sonra yaşanan sağanak yağışların etkisiyle dere yataklarına düşen ve kanallarda tıkanmalara neden olan tomruklar ve ağaç parçaları Marmaris Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor.

Bodrum Gündem Haber

Marmaris’te yazın çıkan orman yangınlarından sonra Orman Genel Müdürlüğü tarafından yanan ağaçların temizlemesi ve kesilmesi çalışması başlatılmıştı. Yağmur mevsiminin başlamasıyla yağışın etkisiyle tomruklar ve ağaç parçalarının kanallarda tıkanmaya sebep olduğu, bunun da sel felaketine yol açtığı dile getirildi.

Özellikle İçmeler mahallesinde yaşanan sel felaketlerinin zararlarını en aza indirmeye çalışan Marmaris Belediyesi ekipleri iki gündür etkisini gösteren ve taşkınlara neden olan yağmurun ardından yeni bir çalışma başlattı. Tomruk ve ağaç parçalarının derelerdeki filtreleri tıkayarak taşmalara neden olduğunu belirleyen ekipler üstü kapalı olan dere kanalları açarak iş makinaları ile temizlik yaptı. Kanallardan çok sayıda tomruk çıkarıldı.

Ekiplerin çalışmasını takip eden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediyenin çalışmalarının devam ettiğini belirterek “Yetki ve sorumluluk alanlarımız dışında da belediyemizin imkanlarını zorlayarak elimizden gelen bütün önlemleri almaya çalışıyoruz. Kanalların tıkandığını tespit etmemiz üzerine bu çalışmayı gerçekleştirdik. Bu çalışmayla taşmaya neden olan sebepler büyük oranda çözüldü. Bütün mesai arkadaşlarıma gösterdikleri büyük gayret ve fedakarlık için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.