Bodrum Gündem

BODRUM GÜNDEM, Tarihi Zirveye Davet Edildi…

BODRUM GÜNDEM, Tarihi Zirveye Davet Edildi…

Yazarımız ve Bodrum Gündem Ankara Temsilcisi Emin Varol, 28 Şubat’ta yapılacak  “Demokrasi Masası”na davet edildi.

Altı Muhalefet Liderinin, 28 Şubat’ta yapacakları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, Sunum ve İmza Töreni”nin tüm detaylarını Ankara’dan Emin Varol yazacak.

ANKARA HABER MERKEZİ…

Türk siyaseti, 28 Şubat 2022 Pazartesi gününe kilitlendi.

Kilitlendiği bir başka konu da, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”.

Yıllardır yürürlükte olan Parlamenter Sistemi sudan sebeplerle beğenmediklerini söyleyenlerin icat ettikleri, dünyada benzeri olmayan “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” birkaç yıl içinde çöktü.

Tarihi davetiye…

Tek partiye ve onun mensuplarına göre dizayn edilmiş sistemin işlemediğini, Türkiye’yi getirdiği noktayı gören, altı muhalefet partisi, aylar önce harekete geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti (İYİ) Genel Başkanı Meral Akşener, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal,

Yıllardır uygulanan Parlamenter Sistem’e yeniden geçmeye karar verdi. Ancak, sistemin aksayan yönlerini de törpüleyerek yeni bir metin hazırladı. Adına da “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi” denildi.

Muhalefet partilerinin hukukçu kurmayları, yeni sistemin detaylarını belirlemek için aylarca çalıştı. Ortaya çıkan metni, liderlerin önünde koydu.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin metnini inceleyen liderler, birkaç hafta önce yuvarlak bir masa etrafında, tarihi manada anlamı büyük olan bir semtte, ÇANKAYA’da bir araya geldi. Liderler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu bu tarihi semtte, beş buçuk saat yeni sistemi tartıştı.

Sonunda, yeni sistemin detaylarını 28 Şubat 2022 Pazartesi günü kamuoyuna açıklamaya karar verdi.

Ve bu tarihi zirve için geri sayım başladı.

Zirveyi izlemek için yerli ve yabancı 300 civarında gazeteci davet edildi.

Bunlardan biri de Ankara’nın deneyimli ve duayen bir isim, BODRUM GÜNDEM Yazarı ve Ankara Temsilcisi Emin Varol’du.

Demokrasi Masası’nın mimarı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından davet edilen Emin Varol’a, siyasi parti liderlerinin alfabatik sırayla imzaladığı “tarihi davetiye” de gönderildi

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM SUNUM VE İMZA TÖRENİ HAKKINDA

Sayın Emin VAROL,

28 Şubat Pazartesi günü gerçekleştireceğimiz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem sunum ve imza töreninin davetiyesi ektedir. Katılımınızdan onur duyarız.

Saygılarımızla.

BODRUM GÜNDEM 28 Şubat 2022 Pazartesi,  bu tarihi günde Demokrasi Masası’nda  olacak.

Altı Muhalefet Liderinin yapacakları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, Sunum ve İmza Töreni”nin tüm detaylarını Yazarımız ve Ankara Temsilcimiz Emin Varol yazacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.