Bodrum Gündem

Savaşa Hayır

Savaşa Hayır
24.02.2022
0
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi ile taraflar arasında fiili çatışmaya dönüşen gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini belirten Türkiye Barolar Birliği, “Savaşa hayır” dedi.
Bodrum Gündem Haber

Türkiye Barolar Birliği, “Savaşa hayır” başlığıyla yaptıkları yazılı açıklamada, “Çatışma ve savaş süreçleri, olağan hukukun askıya alındığı, en büyük insan hakları ihlallerinin yaşandığı zaman dilimleridir. Dolayısı ile barışı sağlamak için adım atmak tüm insanlığın ortak görevidir” dedi.

Tanıklık etmekte olunan sürecin iki ülke arasındaki anlaşmazlıklarla sınırlı olmadığı ve bu çerçevede kalmayacağının kamuoyunun malumu olduğu belirtilen açıklamada, “Yaşanan gelişmelerin ülkemiz ve bölgemiz için siyasi, iktisadi ve sosyal sonuçları olacağı da öngörülmektedir. Bu bağlamda, gerek dünya uluslarının gerekse ülkemizin menfaatlerinin savaşsız ve çatışmasız bir ortamın sağlanmasıyla temin edilebileceği açıktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzyıl önce dile getirdiği ‘Millet hayatı tehlikeye maruz kalmıyorsa savaş cinayettir’ ve ‘Yurtta barış dünyada barış’ sözleri bugün bir kez daha anlam kazanmaktadır. Bu doğrultuda, savaşa karşı tüm dünyada barışın yanında olduğumuzu tekrar kamuoyunun bilgisine sunuyor ve uluslararası tüm aktörleri barışı sağlamak üzere adım atmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.