Bodrum Gündem

Belediye başkanı idi zeytinyağı üreticisi oldu

Belediye başkanı idi zeytinyağı üreticisi oldu
25.02.2022
0
A+
A-

Bodrum’un Yalıkavak Beldesinde 2004 / 2014 yılları arasında belediye başkanlığı yapan, büyükşehir yasasıyla birlikte Yalıkavak belediyesinin kapanmasının ardından 2014 yılında Bodrum Belediye Meclisine seçilen Mustafa Saruhan, Milas’ta zeytinyağı üreticisi oldu. Milas’ın Kılavuz Mahallesi, Manastır mevkiinde satın aldığı 60 dönümlük zeytinlikte zeytinyağı üretimine başlayan Mustafa Saruhan bu yılın hasadı, erken hasat, soğuk sıkım yeni sızma zeytinyağına coğrafi işaret almak üzere Milas Ticaret ve Sanayi Odasına başvurdu.

Bodrum Gündem Haber

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e “Zeytinlina” markalı zeytinyağı örneğini teslim eden Mustafa Saruhan yazın yaşanan yangında zeytinliklerinin bir bölümünün yandığını belirterek “Yazın yaşanan yangınlar sırasında zeytinliğimizin bir kısmı yanmıştı. Yangın sonrasında ona yaptığımız budama, ilaçlama ve bakımlarla yeniden hayata dönen zeytin ağaçlarımız bu zeytinyağını bize hediye etti” dedi.

Eski Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, zeytin ağacı ve zeytinyağına ailece duydukları ilgilerinin ilk kez 2017 yılında Yalıkavak’ta, deniz kenarındaki bir zeytinlikte açtıkları restoranla başladığını belirterek “Restoranımızın adını Zeytinlina koymuştuk. Burada başlayan zeytin sevgimiz bizi Milas Selimiye’de, Kılavuz köyü, Manastır mevkiinde bir zeytinlik almaya yönlendirdi. Zeytin ağacının, meyvesinin ve yağının ne denli özel ve değerli olduğunun bilinciyle kendi üretimimizi oluşturma yoluna girdik” diye konuştu.

MİTSO tarafından Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alınmasının çok büyük bir önem taşıdığını da vurgulayan Mustafa Saruhan, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e “Bu başarınız nedeniyle sizi kutlarım. Çok büyük bir iş başardınız. AB coğrafi işareti, Milas zeytinyağına ihracat için çok büyük bir değer kazandırdı. Milas zeytinyağının önünü açtınız. Size zeytin ve zeytinyağı üreticisi olarak teşekkür ederim” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de yeni zeytin ve zeytinyağı üreticisi Mustafa Saruhanı Milas’ta zeytin ve zeytinyağı üreticiliğine başladığı için kutlayarak teşekkür etti. Reşit Özer “Sizler gibi bilgili, bilinçli yeni girişimcilerle Milas’ta zeytinyağı üreticiliği daha da gelişecek” diye konuştu ve Saruhan’a ihracata yönelmesini tavsiye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.