Bodrum Gündem

Belediyeden kadınlar gününe özel iki tiyatro

Belediyeden kadınlar gününe özel iki tiyatro

Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, iki tiyatro oyunu Bodrum’da ücretsiz sergilenecek.

Bodrum Gündem Haber

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 7 Mart ve 10 Mart tarihlerinde iki oyun Nurol Kültür Merkezi Belediye Şehir Tiyatrosu Sahnesinde seyircisi ile buluşacak.  Bodrum Belediyesi tarafından ücretsiz olarak halka sunulan oyunlarda kadın sorunları konu edilecek.

Kurdele Ya Da Artı Sonsuz…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın daveti üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahneye koyduğu oyunun yazarı Seçil Mutlu aynı zamanda oyuncu olarak da performans gösterecek.

Kadına uygulanan şiddet temasından yola çıkan “Kurdele Ya Da Artı Sonsuz” oyunu, iki farklı kadının şiddet olgusunun zaman zaman çevresinde zaman zaman tam merkezinde dolaşan yaşantılarını konu alıyor.

7 Mart 2022 günü saat 20.00’de Nurol Kültür Merkezi Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahnesinde sergilenecek oyuna giriş ücretsiz olup koltukların numaralı olması sebebiyle “0 507 208 83 46” numaralı telefondan rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Hayal Satıcısı…

Aysa Prodüksiyon’un organizasyonunda yer alan ve ünlü oyuncu Berna Laçin’in sergileyeceği Hayal Satıcısı oyununun yazarı Zehra İpşiroğlu, yönetmeni ise Berfin Zenderlioğlu.

Gerçek bir yaşam hikâyesinden yola çıkarak kadınlığın ezberlenmiş söylemlerine ayna tutan oyun, hapsoldukları bu dünyadan çıkışı engelleyen görme biçimini özellikle de eril dili ve yarattığı körlüğü sorgulatma çabasındadır. Oyunda da söylendiği gibi “Erkek dediğin katil olur olmasına ama kurban olamaz asla.”

10 Mart 2022 günü saat 17.00’de Nurol Kültür Merkezi Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahnesindeki oyuna giriş ücretsiz olup “0 532 312 12 93” numaralı telefondan rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.