Bodrum Gündem

Ukrayna- Rusya savaşı ticareti etkilemeye başladı

Ukrayna- Rusya savaşı ticareti etkilemeye başladı

Türk hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörü Ukrayna – Rusya savaşından dolayı hem ihracat hem de ithalat da alternatif pazarlara yönelmeye başladı.

Bodrum Gündem Haber

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR)Başkan Adayı ve Tayaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, “Ukrayna – Rusya savaşı bizleri ihracat ve ithalat noktasında olumsuz etkiliyor. Ancak sektör olarak bütün kriz anlarına hazırız. Alternatif pazarlarımızla işlerimize devam edeceğiz” dedi.

Ukrayna – Rusya savaşı sosyal, siyasi ve ekonomik düzeni derinden etkilemeye devam ediyor. Hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörünün ihracat ve ithalat pazarlarından Ukrayna’da yaşanan son gelişmeler sektörü de etkilemeye başladı. İHBİR Başkan Adayı ve Tayaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, bu durumun bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini belirterek sektör olarak her duruma karşı önlemlerini de aldıklarını vurguladı.

İhracatta Yükleme Sıkıntısı Yaşanıyor…

Sektörün son durumunu değerlendirmeye devam eden Taycı, “Ukrayna’dan yoğun miktarda buğday ve ayçiçeği ithal ediyoruz. Özellikle yağ üretiminde ayçiçeğini kullanıyoruz. Buğday ithalatına alternatif pazarlarımız Kanada, Meksika ve Avustralya. Ayçiçeğinde ise alternatif pazarlarımız Doğu Avrupa Ülkeleri, Bulgaristan ve Romanya. İhracat noktasında Rusya pazarı ile herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Ukrayna’da ise yükleme sorunları yaşanıyor. Sevkiyat şu anda durmuş pozisyonda. Umarım bu durum bir an önce geçer, her şeyden önce insan sağlığı birinci önceliğimiz.” dedi.

Taycı ayrıca sektör olarak ihracatta iki pazarın da alternatiflerini belirlediklerini ve bu bölgelere yönelik çalışmalar düzenlediklerini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.