Bodrum Gündem

Yalıçiftlik ve Kızılağaç halkından “Bir Bodrum Masalı”

Yalıçiftlik ve Kızılağaç halkından “Bir Bodrum Masalı”

Bodrum’dan herkese kocaman bir ‘MERHABA’
Gelin size çok kısa bir Bodrum masalı anlatalım. Kızılağaç ve Yalıçiftlik halkı olarak her masal gibi, bu masaldan da alacağımız önemli dersler olduğunu düşünüyoruz.

2021 Haziran ayında, Bodrum’un en temiz sahiline uzanan köy yolumuzda çalışmalar başladı. Yol çalışmaması demek çok daha doğru olur. Aylardır -abartısız söylüyoruz- hiçbir önlem ve uyarı işareti olmadan yürütülen bu çalışmadan dolayı can ve mal güvenliğimiz olmadan yaşamaya çalışıyoruz. Yaşamaya çalışıyoruz diyoruz, çünkü her gün çocuklarımız okula giderken bu yolu kullanmak zorunda, köy sakinlerimiz işlerine giderken bu yola mecbur kalmaktadır. Çünkü başka bir yolumuz yok.
Sayısız kazada sayısız aracın hasar aldığı, bir öğrenci servisinin şans eseri kimseye bir şey olmadan yan yattığı, yine şans eseri kimsenin üzerine devrilmeden bir tırın çamura battığı bu süreç içinde sürekli sularımız patladı, günlerce susuz kaldık, telefon hatlarımız koptu, aylarca internetsiz kaldık. Online eğitime katılamayanlar da oldu; işyerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımız da…
Tek tek anlatmayalım; can kaybı hariç, aklınıza gelebilecek her zararı yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Bir can kaybetmeye hiç niyetimiz yok.
Kazılı yollarımızda aylarca çalışan kimseyi göremedik, sorularımıza yanıt alamadık, muhatap bulamadık. Yeni yeni alabildiğimiz yanıtlarda da bir tutarlılık bulamadık.
Özetle biz halk olarak yine yalnız bırakıldık. Köylüler olarak sesimizi nasıl duyurabiliriz sorusunun cevabını aradık. İşte bu video da sesimizi duyurma çabalarımızdan biridir. Siz de videoyu paylaşarak, beğenerek sesimizi duyurmamıza yardımcı olabilirsiniz.

Kızılağaç ve Yalıçiftlik halkı Bodrum’dan bildirdi…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.