Bodrum Gündem

Bodrum Gündem Ankara Temsilcisi Emin Varol Demokrasi Masasında

CHP, İYİ Parti, Saadet, Demokrat, DEVA, Gelecek parti liderleri ikinci kez bir araya geliyor. Ankara Bilkent Otel’de Demokrasi masası 13:30da başlayacak. Altı Muhalefet Liderinin, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, Sunum ve İmza Töreni”nin tüm detaylarını Ankara’dan Emin Varol aktarıyor.

Bodrum Gündem Haber

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem deklarasyon metni gazetecilere ve STK’lara dağıtılmak üzere 1000 kadar kitapçık haline getirildi. Salona sadece 750 kişi davet edildi. 300’ü gazeteci geriye kalanda STK’lar, Sendikalar davet edildi. Her siyasi partiye 50’şer kişi getirme hakkı tanındı.

Yaklaşık 45 yıllık siyasi muhabirlik hayatında ilk defa 6 muhalefet partisinin liderlerinin bir araya gelerek bir demokrasi metnine imza atacağı törende olduğunu ve muhalefetin bu kadar birlikte hareket ettiği bir başka dönem görmediğini belirten Bodrum Gündem Ankara Temsilcisi Emin Varol “Arkamda sadece bir Atatürk resmi ve bir Türk bayrağı olan ve özel bir davetiye olan bir fotoğraf var. Bu davetiyenin üzerinde alfabetik sıraya göre siyasi partiler yazıldılar altına da genel başkanların adı yazıldı. Güçlendirilmiş parlamenter sistem metni açıklanacak. Bundan yaklaşık iki hafta önce 12 Şubat’ta yine Ankara’nın tarihi bir semtinde altı lider yuvarlak bir masada etrafında bir araya gelmişlerdi. Orada aylar süren hukukçu kurmaylarının hazırladığı güçlendirilmiş parlamenter sistem metnini gözden geçirmişlerdi. Bu toplantı yaklaşık beş buçuk saat sürmüştü. Siyasetin başkenti Ankara’da ki siyaset muhabirlerinin buluştuğu yerdi. Merakla bekleniyordu 12 Şubat toplantısından çıkacak sonuç. Orada da bir deklarasyon yayınlandı ve deklarasyon metni üzerinde mutabakat sağladıkları ifade edildi. Mutabakat metnini de 28 Şubat’a yani bugün açıklanacağını söylediler.” dedi.

Demokrasi masasının kurulduğu sahnede bu defa yuvarlak masa değil dikdörtgen yani MHP Lideri Bahçeli’nin yuvarlak masanın tek ayağının HDP’ye yüklediği 12 Şubat’ta ki görüşmeden sonra bugün dört ayaklı bir masa koyulduğu ifade eden Bodrum Gündem Ankara Temsilcisi Emin Varol “6 muhalefet partisinin lideri aile fotoğrafı çektirecekler ki bu tarihe damga vuracak tarihi bir gün aslında bugün. Çünkü ne olduğu belirsiz bir Cumhurbaşkanı sistemi ile yönetiliyoruz. Bunun karşılığında geliştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem metni geliyor önümüze. Aslında eski bilgimiz parlamenter sistem değil yani yıllardır yönetildiğimiz bir parlamenter sistem gelmiyor geçtiğimiz dönem parlamenter sisteminde bir takım eksiklikleri giderilerek yeni bir metin hazırlandı ve o metin burada genel başkan yardımcıları tarafından okunacak ardından sahneye tek tek genel başkanlar gelecek ve bu deklarasyon metnini imzalayacaklar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.