Bodrum Gündem

Boostcamp beşinci yılına giriyor

Boostcamp beşinci yılına giriyor
28.02.2022
0
A+
A-

Amatör yol bisikletçilerinin soğuk kış günlerinde özlemle bekledikleri bisiklet tatili olarak bilinen Boostcamp, bu yıl beşinci kez Türk Telekom Prime desteğiyle 23-27 Mart’ta Marmaris gerçekleştirilecek.

Bodrum Gündem Haber

2018 yılından bu yana ülke genelinde farklı konseptlerde, farklı lokasyonlarda bisiklet kampları/tatilleri olarak organize edilen Boostcamp, bu yıl 23-27 Mart tarihleri arasında Marmaris’te gerçekleştirilecek. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğinde ve Türk Telekom Prime ana sponsorluğunda Marmaris Grand Yazıcı Club Turban Otelinde düzenlenecek organizasyona 150’den fazla yol bisikleti sevdalısı katılacak.

Boostcamp’ta, çam ağaçları arasında ve Ege’nin muhteşem havasında, daha henüz sezonun kalabalıklığının başlamadığı bu tarihte, bisiklet tutkunu insanlarla bir arada bu heyecan verici deneyimi yaşamak isteyen sporseverler için en iyi seçeneklerden biri.

Katılımcılar 5 gün boyunca farklı rotalarda deneyimli antrenör ve sporculardan oluşan Booster’ların rehberliğinde sürüşlerini gerçekleştirecekler. Kısa ve uzun rota seçeneklerinin yanında farklı hız gruplarına katılma imkânı da sunulduğundan, katılımcılar kendi performanslarına göre pedal çevirebilmekteler. Destek araçları sürüş boyunca mekanik ve acil durum ihtiyaçları için takip etmekteler.

Boostcamp’a katılım için performans şartı yok çünkü gruplar hız gruplarına göre ayrılmakta. Ancak tecrübe aranıyor; kilitli pedalları kullanabilmek ve grup sürüşü deneyimine sahip olma şartları aranıyor.

Boostcamp Marmaris’e bu yıla özel olarak 11 kez Tour De France koşmuş, sayısız şampiyonluğu olan İtalyan emekli profesyonel bisikletçi Alberto Elli ve henüz yani emekli olan Alman profesyonel bisikletçi Christoph Pfingsten davetli olarak katılacak. Katılımcılar profesyonel bisikletçilerle sürüşler yaparak tekniklerini geliştirebilecek ve tecrübelerinden faydalanabilecekler.

Boost Sport Kurucusu Kerim Sükan; “Bisiklet ve triatlon sporları, tüm dayanıklılık sporları gibi, amatör de olsanız günlük hayatınızın bir parçası olması gerekiyor. Sürekliliği gerektiğinden dolayı, bu sporları yapan kişiler için bu bir yaşam tarzı. İşte Boostcamp tam olarak bu kişilerin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış, içerisinde aynı normal hayatlarında olduğu gibi antrenmanlar olan bir tatil. Sadece bir spor kampı değil, amatör sporcu tatili. Hedefimiz, katılımcının fiziksel performansını artırabilmesi kadar, bilgi ve deneyim olarak da kendisine geliştirebilmesi, eğlenmesi, güzel bir ortamda bulunması ve dahil olduğu her Boostcamp konseptinde farklı bir hikayenin parçası olması. Aynı yaşam biçimi benimseyen insanların bir arada olması sosyal paylaşımı çok arttırıyor ve bu ortamda bulunmak hepimize çok büyük mutluluk veriyor.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.