Bodrum Gündem

Adrese teslim yönetmelik değişikliği

Adrese teslim yönetmelik değişikliği
01.03.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, maden yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 5’li çetenin maden şirketleri için özellikle yapıldığını öne sürerek, “Elektrik ihtiyacının karşılanması gerekçesiyle zeytinliklerin maden sahasına çevrilmesini özellikle 5’li çete istemiş, AKP iktidarı yapmıştır. Beşli çetenin enerji şirketlerinin göz koyduğu Milas Akbelen Ormanları’nın içindeki zeytinlikler için bugün yapılacak bilirkişi keşfi öncesi 5’li çetenin ayağına dolanmasın diye adrese teslim yönetmelik yayınlandı” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın maden yönetmeliğine bir madde ekleyen yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle, madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda, bu faaliyetlerin bitiminde sahanın rehabilite ederek eski hale getirileceğinin taahhüt edilmesi şartıyla zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmının taşınmasına izin verilecek.

Zeytinliklerin Yağmalanmasının Önü Açıldı…

Yapılan bu değişiklikle birlikte zeytinliklerin maden sahalarına çevrilmesinin önünü açıldığını öne süren CHP’li Alban, “Böylece Milas Akbelen  dahil ülkemizdeki bütün zeytinlikler yağma ve talana açılmıştır. Türkiye, zeytinin genetik anavatanıdır. Bir avuç yandaşın maden sahasının genişletilmesi uğruna yapılan bu değişiklik zeytine, çiftçiye, tarıma, doğal hayata ihanettir, kabul edilemez” dedi.

 “Bütün enerji kaynakları tükendi de elektrik üretmek için bir tek zeytinlik alanlar mı kaldı?” sorusunu soran Alban, maden yönetmeliğinde yapılan bu değişikliğin anayasaya ve zeytincilik kanununa aykırı olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.