Bodrum Gündem

Barışın muhasebesini yapmak istiyoruz

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanıyor.

Bodrum Gündem Haber

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler 1-7 Mart arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası nedeni ile bir dizi etkinlikler düzenledi. 1 Mart sabahı Bodrum Belediye Meydanında bir araya gelen Bodrumlu serbest muhasebeciler ve mali müşavirler Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular. Ardından da İstiklal Marşı okundu.

SMMMO Başkanı Barış Erdoğan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, , Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Eski Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Ülküm, Bodrum Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Mehmet Sarıbıyık, Bodrum Malmüdürü Ümit Yıldırım ile oda üyeleri katıldı.

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan Türkiye’de TÜRMOB çatısı altında 114 bin kişilik dev bir ordu olduklarını, aynı zamanda on sekiz bin stajyer aday meslek mensubuyla beraber giderek büyüyen bir aile olduklarını, 77 Mali Müşavirlik Odası ve 8 Yeminli Mali Müşavirlik Odası ile ülkenin tüm ücra köşelerinde hizmet verdiklerini ifade ederek “1-7 Mart Muhasebe Haftasını kutlamasına hepiniz hoş geldiniz. Bugün bizim gerçekten en sevinçli günlerimizden en önemli haftalarımızdan biri. Bakmayın 1 Mart’ı böyle karanlık, hava kapalı, yağmurlu günlere geldiğini. Biz hayatımızda her zaman olmaktan onur duyduğumuz en keyif aldığımız yerdeyiz. Atamız ve silah arkadaşlarının tam kalbindeyiz ve karşılarındayız. Bugün görüyoruz ki bütün dünya ve ülkemiz zaman zaman çok talihsiz olaylarla karşılaşmakta. En son yaşadığımız süreçte Rusya – Ukrayna arasında ki savaş ne yazık ki bütün dünyayı olduğu gibi biz Mali Müşavir meslektaşlarını da ülkemizi de ziyadesiyle üzmekte. Bir ülkenin kendi sınırlarını ve ulusal egemenliği savunması ne kadar değerli ise bir ülkenin ulusal sınırları da ve milli egemenliğe karşı direniş yapması o kadar vahimdir. Bugün görüyoruz ki öyle bir kurucumuz var ki yüz yıl önce bile bu olayları düşünerek bizleri koruma altına almış Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bugün ülkemiz bu süreci rahat atlatmakta. Ne var bu kürsüden bütün Türkiye’de ki meslektaşlarım adına tekrar tekrar haykırmak istiyorum. Savaşa Hayır. Biz barışın muhasebesini yapmak istiyoruz. Hiçbir şekilde kötü, çirkin ve hayatımıza zarar verecek bir şeyi hayatımızda istemiyoruz. Bunun adı ister Kadına Şiddet olsun, istersen terör olsun. Adı ne olursa olsun hiç birini insanlık adına bu dünya için istemiyoruz.”

1-7 Mart haftasını mesleği tanıtmak aynı zamanda mesleğin paydaşları ile olan ilişkileri vatandaşlarla ve tüm kamu düzeni ile beraber olmak üzere ilişkileri kuvvetlendirmek için kutladıklarını ve büyük bir örgüt olduklarını belirten Başkan Barış Erdoğan “Ülkemizin tüm illerinde ve ayrıca 4 ilçesinde örgütlenmiş Türmob çatısı altında yüz on dört bin kişilik dev bir orduyuz. Aynı zamanda on sekiz bin stajyerimiz aday meslek mensubumuzla beraber giderek büyüyen bir ailemiz var. Toplam yetmiş yedi mali müşavirlik odası ve sekiz yeminli mali müşavirlik odası olarak ülkenin tüm ücra köşelerinde hizmetimiz sunuyoruz. Bunu yapmaktan da onurluyuz, gururluyuz. Çünkü bizler biliyoruz ki bu ülkenin ekonomisi için bu ülkenin sosyo ekonomik kültürel gelişmesi için yaptığımız her iyi işler bu ülkenin büyümesinde ki tuğladır.” dedi.

Mali müşavirin sadece vergi muhasebesi yapan, sosyal güvenlik kurumuna yâda ilgili kurumlara beyan ve bildirge veren insanlar olmadıklarını ifade eden Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan’ın açıklaması Var olan ve var olması gereken en önemli meslektaş grubuyuz. Çünkü iki yıldır yaşanmış pandemi süreci olmak üzere gördük ki bir işçi bile maaşını alabilmesi için yâda kısa çalışma ödeneği alabilmesi için bizlere ihtiyacı vardır ve biz bunların hepsini eksiksiz yerine getirdik.” cümleleri ile sona erdi.

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan’ın muhasebeciler haftası ile ilgili açıklamalarının ardından kürsüye Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras davet edildi.

Her şeyin başının mali işlerden, maliyeden geçtiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Aras “Belediye olarak biz bunu yaşıyoruz. Eğer maliyeniz güçlüyse her türlü hizmeti de yapabilirsiniz başarıyı da yakalarısınız. Sizlerin ne kadar önemli bir iş yaptığını tabii ki biliyoruz ve sizlere çok büyük bir saygı duyuyoruz. Bu güzel günde sizlerle birlikte olmak benim içinde çok özel tabii ki. Hepinizin Muhasebeciler haftasını kutluyorum” dedi.

 

“Bu kürsüden hepinizi bu mesleği seçtiğiniz için tebrik ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Eski Belediye Başkanı Mehmet Ülküm “Hepiniz bu mesleği seçtiniz ve başarıyla götürüyorsunuz. Sizleri kutluyorum. Bu odanın bir mesleki emeklisi olarak sizlerde çok paylaşacak şeylerimiz var. Otuz beş yıl bu mesleğe gönül vermiş ve birlik beraberlik içerisinde yıllarca bu vergi haftasını yaşatan insanlardan biri olarak sizlerle gurur duyuyorum ve sizlere hitap etmekten ayrıca şeref duyuyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda bu meleği yapmaya devam ediniz lütfen.” dedi.

Törenin ardından Gazeteci Çiçek Bozoğlu’nun sorularını yanıtlayan Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan, Odanın 2010 yılında 256 üye ile kurulduğunu bugün gelinen süreçte 410 üyesi olduğunu belirtti. Başkan Barış Erdoğan “Aynı zamanda tabii meslek örgütünün ülke kanadı çok daha büyük. Orda hemen hemen yüz elli bin arkadaşımız, meslektaşımızla beraber biz bu ülke için gece gündüz çalışıyoruz. Bayram seyran demiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bu ülke de biz durursak gerçekte her şey durur. Tüm kılcallarında biz varız. Biz bunu söylerken bunu hiçbir şekilde biz olmazsak hiçbir şey olmaz demek değil bizim ifade etmek istediğimiz. Gerçekten değerli bir iş yaptığımızı ifade edebilmek adına biz bunları söylüyoruz. Görüldüğü süreçte yaşananlar biliyorsunuz pandemi oldu. Şimdi savaş ortamı var. Biz bunlarda bile hepimizin yapmış olduğu çalışmalar dedik ya biz sadece vergi iadesi yapmıyoruz yaptığımız raporlar özel. İnanın ileride işletmelerin hayatlarına, karalarını almaları için çok önemli sonuçlar doğuracak. Biz bu raporları sayesinde arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın işverenler doğru kararları almaya çalışacaklar.  Hatta ülkeler doğru kararları alacaklar. Umarım yaşanan süreçte savaşta dâhil olmak üzere ülke ekonomimiz başta olmak üzere tüm dünya ekonomisi bu durumdan rahat bir şekilde çıkar. Biz bunun için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız.”

Gazeteci Çiçek Bozoğlu, Odaların yavaş yavaş seçimlerini gerçekleştirdiğini ve Bodrum Muhasebeciler Odası seçiminin ne zaman yapılacağı sordu.

5786 sayılı yasa gereği oda seçimlerini mayıs ayında tamamlamak zorunda olduklarını, süreç tamamlanamazsa Haziran’da bitirmek zorunda olduklarını belirten Erdoğan “Bizde oda yönetim kurulumuz olarak mayıs ayının sonunda oda seçimlerini yapma kararını geçen hafta aldık. 5786 sayılı yasamızda özel bir hüküm vardır başkanlıkla ilgili başkanlarımız iki dönemden fazla başkanlık yapamamaktadır. Tabii isterlerse yönetim kurulunda devam edebilirler. Bu bağlamda bir daha ki dönemde ben olmayacağımı şimdiden ifade etmek isterim. Eminim ki en az bizler kadar bu meslek gönüllüsü, aşık bir arkadaşımız çıkacak. Yönetime aday kurulacaktır. Şuan için çalışmaları devam eden arkadaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Ama bu açıklamaları kendilerinin yapması gerektiğini biz daha doğru buluyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.