Bodrum Gündem

Kimse Bu Çok Büyük Çelişkinin Farkına Varmadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Habertürk programcılarından Kübra Par’ın sorularını cevaplandırırken; Montrö Anlaşması gereği, Rusya’nın boğazlardan Karadeniz’e geçirmek istediği 4 savaş gemisinden 3’ünün Karadeniz’deki üslere bağlı gemilerinden olmadığı için geçişine izin verilmediğini açıkladı.

Güzel, doğru bir karar ve uygulama. Aferin.

Ama şimdi sıkı durun.

Kübra Par, Çavuşoğlu’na bu kez, “Rusya’nın Avrupa Konseyi’ndeki üyeliğinin askıya alınması kararının oylamasında Türkiye neden çekimser kaldı?” sorusunu yöneltince, Çavuşoğlu’ndan biraz yavaş sesle  biraz da kelimeleri yuvarlar gibi  şu yanıt geldi:

“Rusya’nın üyeliği askıya alınırsa Rus halkının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM)  başvurma hakkı elinden alınacak. O nedenle çekimser kaldık!”

Yok ya? AKP Hükümeti ve adalet sistemi AİHM’e bu kadar mı saygılı?

Hapiste çürütmeye neredeyse yeminli olduğunuz Osman Kavala’yı AİHM’in ters yöndeki kararlarını çiğneyerek hapiste tutan kim? Senin hükümetin değil mi Çavuşoğlu?

Çelişkiyi görebiliyor musunuz?

Rus halkını düşünen Türkiye, kendi halkına gelince AİHM’i tanımıyor!

İnsanları ve dünyayı aptal yerine koymayın, kimse bu ikiyüzlülüğünüzü yemiyor. Türkiye’nin AİHM kararlarını uygulamaması nedeniyle halen Avrupa ile bu konuda başı dertte değil mi?

Ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle kıvırtan, böyle çelişen, göz göre göre insanları böyle aptal yerine koymaya kalkan bir hükümet görmedim. En hafif deyimiyle, bu yaptığınız ayıp ötesi, ayıp ötesi.

2 Mart 2022-Çarşamba-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.