Bodrum Gündem

Milas Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık fuarı açıldı

Milas Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık fuarı açıldı

Alışveriş potansiyeli bakımından kendi alanında Türkiye’nin önde gelen fuarlarından birisi sayılan Milas Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’nin birçok ilinden 200 dolayında firmanın stant açarak tanıtım yaptığı fuarda yüzlerce ürün sergileniyor. Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ve 6 Mart Pazar gününe dek açık kalacak fuara 90 bin dolayında ziyaretçi bekleniyor.

Milas 13. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı törenle açıldı. Milas’ta Belediye ve aralarında Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odasının da olduğu pek çok sivil toplum kuruluşunun işbirliği ve desteği ile açılan ve 6 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak fuara bu yıl 90 bin dolayında ziyaretçi bekleniyor. Türkiye’nin dört bir yanından 200 dolayında firma stant açtı. TARİŞ’in Balçık mevkiindeki pamuk depolarında düzenlenen fuarda traktörlerden pulluklara, zeytin hasat araçlarından arı kovanlarına, her türlü meyve ve süs ağacı fidanından çeşitli çiçek fidanlarına kadar çok çeşitli ürünün sergileniyor. Fuarın gıda maddeleri bölümünde ise Trabzon’dan Hatay’a İzmit’ten Kayseri’ye, Manisa’dan Afyon’a kadar pek çok ilin peynirden sucuğa, mesir macunundan pişmaniyeye, künefeden Antep fıstığına kadar çeşit çeşit gıda maddesi de sergilenip satışa sunuluyor.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’nin kadın ekibinin oynadığı yöreye özgü halkoyunlarıyla açılışı yapılan fuarın açılış konuşmasını yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat fuar için pamuk depolarını açarak destek veren TARİŞ Pamuk Birliğine ve diğer sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Tokat “Başta Ticaret ve Sanayi Odamız ile Ziraat Odamızın ve diğer odalarımızla sivil toplum kuruluşlarımızın bu fuara katkısı çok büyüktür” dedi ve fuarın Milas’ta ortak akılla devam etmekte olduğunu ifade etti.

Komşu il ve ilçelerle Milas’ın mahallelerinden (köylerinden) pek çok ziyaretçinin ziyaret ettiği fuarda traktörler ve çeşitli ziraat araç gerecinin tanıtımını ve satışını yapan firmalar fuara özel fiyatlar uyguluyorlar. Fuarda pek çok meyve fidanının yansıra çok çeşitli çiçek fidanları da satışa sunuluyor. Fuarda Milas’ın kadın kooperatifleri de açtıkları stantlarda ürettikleri çeşitli ürünlerini sergiliyor.

Fuarımız Örnek Bir Fuar Oldu…

Fuara destek veren meslek odalarından Milas Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer fuarın Türkiye’ye örnek bir fuar olduğunu ifade etti. MİTSO tarafından AB coğrafi işareti alınan Milas zeytinyağı ile Milas halıları, Milas Tepsi böreği ve Milas yağlı zeytininin tanıtımını yaptıklarını belirten Özer “Fuarımızın bu yıl 13’üncüsünü yapıyoruz. Sergilenen ürün sayısı, katılan il sayısının çokluğu ve alışveriş potansiyeli ile Türkiye’nin önde gelen fuarlarından birisini yapıyoruz. Fuarımız bu özellikleriyle birçok ilimize örnek olmuş durumda. Ayrıca fuarın düzenlenmesinde uygulanan ortak akıl ve işbirliğimiz de bu fuarın başarısında en büyük etken. Bu işbirliğimiz de Türkiye’ye örnek oluşturuyor ve takdir görüyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.