Bodrum Gündem

Türkiye Sessizce Olası Bir Savaş Hazırlığında!

Başlığı görünce, “Nereden çıktı?” bu diyenleriniz olacaktır.

Evet, Türkiye, olası bir savaş için hazırlanıyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün İstanbul Boğazı’nı arkasına alarak ve yine arkasında 4 tam teçhizatlı SAT veya Özel Harekâtçı askerlerimizin olduğu bir görüntü vererek bir açıklama yaptı. Açıklama sözde, Ukrayna’da mahsur kalan iki ağır nakliye uçağı ile ilgiliydi.

Ardından da Su Altı Taarruz (SAT) Komutanlığı‘nı ziyaret, bana göre “Teftiş” etti.

Bunun anlamını anlatacağım. Ama önce SAT’ı, daha doğrusu SAT komandolarını anlatayım ki, meseleyi daha iyi anlayın.

Ailesinde ve arkadaş çevresinde kurmay subay ve amiral düzeyinde çok sayıda denizci olan bir Boğaz çocuğu ve SAT Komutanlığı’nı da bilen bir dostunuz olarak, bu bilgilerimi sizlerle de paylaşıyorum:

SAT birimindeki subay ve astsubaylar, dünyanın en zor askeri eğitimlerini alan her biri Rambo diye nitelendirebileceğimiz “Olağanüstü” askerlerdir.

Suyun altında tüpsüz de çok uzun kalabilen; suyun altında da üstünde de, karada da; hatta paraşütle, denize ya da karaya atlayarak da savaşabilen insanüstü adamlardır bu komandolar.

Boğazın üstünü de altını da, Boğaz’lara açılan Karadeniz’in her iki yanının üstünü de altını da; Çanakkale Boğazı’nın da üstünü de altını da ve boğazın açıldığı her iki kara parçasının üstünü ve altını da avucunun içi gibi bilir bu SAT komandoları.

KIBRIS’A İLK ÇIKAN ONLARDI!

Kıbrıs Harekâtında ilk çıkartmayı yapmadan önce; bu SAT komandolarımız, Yunan Ordusu’nun, çıkartma gemilerimizin altlarını yarmak için yerleştirdikleri dev bıçaklı kazıkları yine su altında imha ederek plaja ilk ayak basan ve o dönemde zaten az olan çıkartma gemilerimizin sağ salim plaja kapak atmalarını sağlayan askerlerimizdir SAT komandoları.

SAT komandoları, Boğazlarımıza yönelik herhangi bir saldırıya karşı da en güçlü iki ayaklı silahlarımızdır.

Hulusi Akar arkasına boğazı ve tam teçhizatlı askerlerimizi de alıp, SAT Komutanlığı’nı teftiş ettiğini basına açık olarak yaparak aslında şu mesajı vermiştir:

“Herkes bilsin ki her tehdide karşı çok sıkı hazırlanıyoruz. Hele kimse Boğazlarımızda bir çatışmayı aklına bile getirmesin, boğazların üstünde de altında da size cehennemi yaşatırız!”

Evet inanın sadece görüntüyle ve kısa bir açıklamayla verilen mesaj budur.

Belli ki, Akar SAT Komutanlığı’nın son hazırlıklarını da yerinde teftiş etti. Belli ki SAT Komutanlığı’na bu teftiş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm unsurlarının, olası bir savaş durumuna karşı hazırlanmaya başladığının işaretidir.

Doğrusu da budur. Büyüklerimiz, “Su uyur ama düşman uyumaz” demişler, doğru da söylemişlerdir.

Türk Silahlı Kuvvetleri NATO’nun ABD Ordusu’ndan sonraki en büyük ikinci ordusudur. Ama çok önemli bir özelliği daha vardır. 1974 Kıbrıs Harekâtı ve sonrasındaki, sınır içi ve dışı PKK operasyonları, son olarak Suriye Libya tecrübelerini de yaşayan, yaşamaya devam eden, zaten savaş halindeki bir ordudur.

Ama dilerim ki, NATO’nun kışkırtması, Zelenski’nin inadı ve Putin’in çılgınlığı sonucunda başlayan dünyanın en tehlikeli savaşı durumundaki Rusya-Ukrayna savaşı biter de, aslında seri cinayetler olan bir savaşın içine biz de çekilmeyiz.

5 Mart 2022-Cumartesi-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.