Bodrum Gündem

Bodrum’da da üniversite sınavları yapılsın

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi verdi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, “Bu sene başta Bodrum ve Marmaris gibi büyük ilçeler olmak üzere bütün ilçelerde üniversite sınavlarının yapılması yönünde bir çalışmanız var mıdır?” diye sordu.

Bodrum ve Marmaris’de Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının yıllardır yapılmadığını ifade eden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “Sadece geçen yıl, pandemi gerekçesiyle, kılavuzda yer almayan bazı okullarda da sınavlar yapıldı. Bu yılki üniversite sınavlarına başvuru kılavuzunda, Muğla’dan sadece 3 merkez yer alıyor. Kılavuza göre sadece Menteşe’de, Fethiye’de ve Milas’ta sınavlar yapılacak.” dedi.

Öğrencilerimizin Sesini Duyun! Muğla’da Sınav Merkezleri Çoğaltılsın…

Öğrencilerin sınava girmek için başka ilçelere gitmek zorunda kaldığını ve bu kadar önemli bir günde öğrencilerin, yolculuk yapmak, trafikle boğuşmak zorunda kaldığını belirten Girgin açıklamasına şu şekilde devam etti; “Ulaşımda en ufak bir olumsuzluk olduğunda, öğrencilerimiz sınavlara giremezse, bir yıl beklemek zorunda kalıyor. Bütün Muğla’da sadece bu yıl mezun olacak 10 bine yakın öğrenci üniversite sınavlarına girecek. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir, öğrencilerimizin sesini duyun!”

Girgin son olarak “Bu sene Muğla’nın tamamında sınavların yapılması için gerekli altyapıyı hazırlayın” çağrısında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.