Bodrum Gündem

Bu Bir Vahşet: Ağaca Asılı Halde Bulundu

Bu Bir Vahşet: Ağaca Asılı Halde Bulundu

Muğla’nın Ula İlçesi Akyaka Mahallesinde bir köpek iple boğazından ağaca asılarak katledildi…

Esma Turan-Muğla Bodrum Gündem

Olay, ilçeye bağlı Akyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 7 Mart 2022 akşam saatlerinde Kaya Mezarlarına giden yolda zeytinlik içerisinde, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ağaca asılarak vahşice öldürülen köpeği, oradan geçen vatandaşlar gördü.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hayvanseverler, tepkilerini “sessiz yürüyüş”le dile getirdi.

Olayın duyulması ile bir araya gelen hayvanseverler, tepkilerini “sessiz yürüyüş”le dile getirdi.

Akyaka Mahallesi’ndeki hayvanseverler, tarihi Kaya Mezarları’nın önünde toplandı. Eniz Özsoy, grup adına yaptığı açıklamada, yaşananların insanlık adına üzüntü verici olduğunu belirterek, “Bu dünya hepimizin. Dün burada canımızdan can aldılar. Adını insan koyduğumuz canlı yine başka bir cana kıydı. Yaşamak canlılar için en temel haktır. Bu yüzden de kurda, kuşa, böceğe, kediye, köpeğe, ağaca, bitkiye, kadına ve erkeğe varana kadar tüm canlılar doğanın vazgeçilmez parçasıdır.” dedi.

Özsoy, “Max” isimli köpeği öldüren kişinin bulunarak cezalandırılmasını istediklerini ifade etti.

Daha sonra ellerinde “Katil bulunacak”, “Her türlü şiddete hayır”, “Onlar susar sen susma” yazılı pankartlar taşıyan protestocular, yaklaşık 2 kilometre sessiz yürüyüş yaptı.

Yürüyüşe Ula Belediye Başkanı Özay Türkler de katıldı. Bazı katılımcıların köpekleriyle birlikte yürümesi de dikkat çekti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.