Bodrum Gündem

Bodrum Yörük Obası Derneği’nin önceliği gençler

Bodrum Yörük Obası Derneği’nin önceliği gençler

Bodrum Yörük Obası Derneği (BODYOD) Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’ı ziyaret etti. Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyarete Dernek Başkanı Perihan Tiriç, Yönetim Kurulu Üyeleri, Şenol Cömert, Emine Delice ve Halil Aktaş katıldı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Yörük Obası Derneği Başkanı Perihan Tiriç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’ı ziyaret etti.

Bodrum Yörük Obaları Derneği Başkanı Perihan Tiriç Yörük Kültürünün zenginliğine dikkat çekerek, Bodrum Yörük Obası Derneğinin bu güne kadar yaptığı etkinlikleri ve amaçlarını Bodrum Kaymakamı Bayar’a anlattı. Başkan Tiriç önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek çalışmaları ve hedeflerini de sözlerine ekledi.

Bodrum’u her yönü ile ve doğru bir şekilde öğrenmeye çalışıyorum…

Bodrum Kaymakamı Bayar ise Bodrum’da göreve altı ay önce başladığını anımsatarak Bodrum’u ve kültürünü ve sosyolojik yapısını tanımaya çalıştığını söyledi. Bodrum’u çok sevdiğini belirten Bayar bu sürede Bodrum’la ilgili çok kitap okuduğunu, birçok kişi ve sivil toplum kurumları ile görüşüp Bodrum’u her yönü ile ve doğru bir şekilde öğrenmeye gayret ettiğini ifade etti.  Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret sırasında Bodrum, Bodrum türküleri, türkülerin hikâyeleri, adına yazılmış kitapları, süngercilik ve Yörük kültürü konuşuldu.

Pandemi nedeni ile ara verilen etkinlikler yeniden başlayacak…

Bodrum Yörük Obası Derneği Başkanı, aynı zamanda Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu’nun da Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürdüğünün bilgisini veren Perihan Tiriç;  “Bodrum Yörük Obası Derneği olarak, gençliğin elinden bırakmamacasına tutmuş, kendi kültürüne, değerlerine, yaşanmışlıklarına sahip çıkan gençliği yetiştirmiş, yetiştirmeye de devam ediyoruz. Pandemi öncesinde gerçekleştirdiğimiz “Yörük Yareni Zeybek Gecelerinde”, 7’dan 70’e yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz mahalli sanatçılarımızın oluşturduğu orkestralar eşliğinde yöre oyunları oynayarak özel bir sunum gerçekleştirdi. Hayatın normale dönmeye başladığı bu günlerde Bodrum’u, Bodrum yapan değerlerimizi unutturmamak için etkinliklerimizi tekrar hayata geçirmeye başlıyoruz. Mayıs ayı içinde Pandemi sonrası ilk etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Kültür sanat etkinliklerimizi kaldığı yerden devam ettireceğiz…” dedi.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar Bodrum kültürü için çok değerli bir iş yaptıklarını ifade ederek Bodrum Yörük Obası Derneği (BODYOD)’un çalışmalarında başarılar diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.