Bodrum Gündem

Rusya-Ukrayna anlaşma taslağımız, Antalya için yankı getiren ilk taslak oldu!

“İnsanı insan olmasından dolayı seven” herkesin derin bir üzüntü ile izlediği Ukrayna Savaşı’nda daha fazla kan dökülmemesi açısından, yarınki “Antalya Barış Görüşmeleri” olağanüstü bir önem taşıyor. Öncelikle bu adımın atılması konusunda emeği geçen herkesi kutluyorum.

Biz de kendi bilgi altyapımız ve uluslararası gazetecilik tecrübelerimizin ışığında oldukça ince eleyip sık dokuyarak, belki çorbaya bir tutam tuz olur diye bir “Anlaşma Taslağı” hazırladık ve dün bu taslağı; Facebook, Twitter ve Bodrum Gündem Habar Sitesi’nde yayınladık.

Bu taslak için gerek Facebook, gerek Whatsapp, gerek ise Messenger aracılığı ile bazı önemli diplomatlarımız ve uluslararası diplomasi içerisindeki bazı önemli isimlerin, “Kayda değer, önemli” yolundaki değerlendirmeleri,  beni hem mutlu etti hem de barış konusunda az da olsa içimde bir umut doğdu.

Hazırladığım bu anlaşma taslağı, Avrupa Birliği içerisindeki bazı önemli isimlerimiz tarafından iyi ilişki içerisinde oldukları delegasyonlara servis de edildi.

Ve inanın, bu benim ricam ile değil; kendi teklifleri ve istekleri doğrultusunda oldu. Ki bu benim için gerçekten çok değerli. Onlara da yürekten teşekkür ediyorum.

Diplomasiyi bilen önemli bazı asker dostlarım da bu taslak için, özelden olumlu görüş bildirdiler.

Anladığım kadarıyla bu taslak, savaşın iki tarafına da ulaştı.

Bu taslağa değer veren herkese tek tek teşekkür ediyor, yarın iki ülke dışişleri bakanının, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun gözlemciliğinde yapacakları barış görüşmesinde ilk olumlu adımı atmalarını yürekten diliyorum.

Hangi taslak üzerinde olursa olsun, yeter ki barış için ilk adımı atsınlar.

Unutmayın; savaş cinayet, barış ise mutluluk, umut ve tüm çocuklar için aydınlık bir istikbaldir!

9 Mart 2022-Çarşamba-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.