Bodrum Gündem

Hüseyin Gözütok’a saldıranların tutukluluğu devam edecek

Geçtiğimiz ay gündeme damgasını vuran ve adli makamlara sevk edilen Bodrumspor’un Asbaşkanı Hüseyin Gözütok’a yapılan saldırı ile ilgili davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşma sonrasında sanıkların tutukluluklarına devam kararı verildi.

Çiçek Bozoğlu / Kübra Demir Kurucu

Bodrum Adliyesinde görülen dava sırasında Bodrumlular Hüseyin Gözütok’u yalnız bırakmadı. Gelenler arasında CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, İMEAK DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, Bodrumspor taraftarları, Asi Tayfa üyeleri ve pek çok  vatandaş yer aldı.

Bodrumspor’un Asbaşkanı Hüseyin Gözütok’un şikayeti üzerine 4 sanıktan üçünün tutuklandığı davanın ilk duruşması bugün saat 13:30’da Bodrum Adliyesinde görüldü. Tutuklu 3 sanığın tele konferans yöntemiyle katıldığı davda ilk karar çıktı. Duruşmada sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Duruşma sonrası Bodrum Gündem’e özel açıklamalarda bulunan Bodrumspor Asbaşkanı Hüseyin Gözütok, Yüce Türk Adaletine ve emniyet birimlerine güvendiğini belirtirken kendisini Adliye bahçesine gelerek yalnız bırakmayan arkadaşlarına da teşekkür etti.

Gözütok yaşanan talihsiz olayda sadece kendi malını korumaya çalıştığını belirtirken “Kendi malımız üzerine bir büyüme vardı. Biz sadece bize ait olanı korumaya çalışıyoruz başka da bir şey söz konusu değil. Başıma gelenleri kamuoyunda herkes gördü. Kamera kayıtlarına da yansıdığı şekilde 4 kişi tarafından darp edildim. Bugün duruşmanın ilk celsesinde sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi. Sonraki duruşma 1 Nisan tarihinde olacak.”

Hüseyin Gözütok yaşadığı olay üzerinden Bodrumluları Kürt-Türk diye ayırmaya çalışanlara da seslenerek “Bu durumu Kürt-Türk olayına çevirmeye çalışıyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Herkes de biliyor benim yüzlerce binlerce Doğulu arkadaşım var. Aynı yönetimde birlikte görev aldığım, aynı durakta birlikte çalıştığım yüzlerce Doğulu arkadaşım var. Türkiye’de herkes dost ve kardeştir. “ dedi.

Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya yaptığı açıklamada “İlk dakikadan itibaren Emniyet ve Türk adaletinin güvendik, güvenmeye devam ediyoruz.  Bizim tek üzüldüğümüz şey bu dosyayı Doğu-Batı ayrımcılığına çevirmeye çalışılması. Hiç kimse buralardan Bodrum’da prim yapmaya kalkmasın. Çünkü Bodrum; dünya barış toplumu şeklinde yaşanılan örnek bir yer ve örnek olmaya devam edeceğiz. Hüseyin’in dediği gibi yöneticimizden dava arkadaşlarımıza kadar birçok Doğulu arkadaşımız var. Bir de hep beraber yaşamaktan keyif alıyoruz. “ dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.