Bodrum Gündem

TBMUN’22 24 ülkenin katılımıyla başladı

TBMUN’22 24 ülkenin katılımıyla başladı

TED Bodrum Koleji MUN Kulübü öğrencileri önderliğinde bu yıl 5.’si düzenlenen TBMUN’22 Uluslararası Birleşmiş Milletler Konferansı, 24 ülke ve 50 okuldan çevrim içi ve yüz yüze katılım gösteren toplamda 345 öğrenci ile hibrit olarak başladı.

Bodrum Gündem Haber

Bu yılki ana teması “Lead The Future” olan TBMUN’22, Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulu Başkanı, Diplomat Volkan Bozkır, UNCTAD (Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı) Ekonomik İşler Sorumlusu Ebru Gökçe Dessemond ve TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Volkan Bozkır, İsviçre Cenevre Birleşmiş Milletlerden telekonferans yöntemiyle bağlanan Ebru Gökçe Dessemond ve Erdem Erken konuşmalarında dünya gündeminde bulunan global sorunlara dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

3 gün sürecek olan ve Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferansta dünyanın dört bir tarafından katılımcı öğrenciler gerçek dünya meselelerini tartışacak.

Başta Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Harvard ve benzeri saygıdeğer üniversiteler tarafından kabul gören ve desteklenen MUN konferanslarında öğrenciler çözüm bildirgeleri hazırlayarak raporlarını tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.