Bodrum Gündem

TİP Milas İlçe Örgütünü, Polis Engellemek İstedi

TİP Milas İlçe Örgütünü, Polis Engellemek İstedi

TİP Milas ilçe örgütü zamları ve hayat pahalılığını protesto içerikli bildiri dağıtırken polis engellemek istedi. TİP Muğla İl Başkanı Volkan Çetin, polise “anayasal suç” işlediklerini söyleyerek, “bu bildiriyi AKP ya da MHP dağıtsaydı, polis tarafından hiç bir işlem yapılmayacağını” belirtti.

Bodrum Gündem Haber

12 Mart Cumartesi günü Milas’ ta, zamları protesto eden ve vatandaşların Türkiye İşçi Partisinde örgütlenme çağrısının yapıldığı bildirileri dağıtan TİP’lilere, Cumhuriyet Caddesinde polis tarafından müdahale edildi.

TİP Muğla İl Başkanı Volkan Çetin, polise ‘anayasal suç’ işlediklerini söyleyerek, “bu bildiriyi AKP ya da MHP dağıtsaydı, polis tarafından hiçbir işlem yapılmayacağını,” belirtti.

“Anayasal bir hakkın kullanımının polis tarafından engellenemeyeceğini” söyleyen İl Başkanı Çetin, “TİP olarak bildiri dağıtma hakkımızı ne pahasına olursa olsun kullanacağız,” dedi.

TİP Milas İlçe Başkanı Ali Gönenli de “bildiri dağıtmanın anayasal bir parti faaliyeti ve hak olduğunu” dile getirdi.

Cumhuriyet Caddesinde bildiri dağıtan TİP’lilere polisin engelleme yaptığı yerde toplanan Milaslılar, polisin engelleme girişimlerini protesto ederek, Türkiye İşçi Partililere destek verdi.

Cadde üzerinde bulunan esnafın ve caddeden geçenlerin polis engellemesinin olduğu yerde toplanmaları, polise yönelik protestoların olması ve TİP’lilere desteğin giderek çoğalması sonucu, polis ekibi geri çekilmek zorunda kaldı. TİP’liler, zamları ve hayat pahalılığını protesto eden, vatandaşları partileri TİP’e katılmaya çağıran bildirilerini dağıtmaya devam ettiler.

Kaynak: haberveinsan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.