Bodrum Gündem

Hekimlerin ve sağlık emekçilerinin yanındayız

Hekimlerin ve sağlık emekçilerinin yanındayız

Türkiye Barolar Birliği, 14 Mart Tıp Bayramı haftası ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

2020 yılından bu yana dünyanın karşı karşıya kaldığı ve milyonlarca insanın kaybedildiği Covid-19 Salgını ile birlikte hekimlerin ve sağlık çalışanlarının görevlerinin kutsallığını, bizleri ayıran tüm farklılıklardan ve coğrafi sınırlardan sıyrılarak tüm insanlık olarak bir kez daha idrak edildiği ifade edilen açıklamada Yaşam ve sağlık hakkı mücadelesinde yanyana olduğumuz sağlık emekçilerinin aşağılandığı, darp edildiği, meslek gruplarının sistematik olarak itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı bir atmosferin yaratıldığının farkındayız.” denildi.

Türkiye Barolar Birliğinin 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili yayınladığı açıklama şu ifadeler ile devam etti; “Aynı toplumsal şiddetin, ekonomik kaosun ve itibarsızlaştırma çabasının mağduru olan savunma hakkının temsilcileri olarak salt bir mesleğin icrası nedeniyle maruz kalınan bu muamelelere ancak ardındaki iktisadi, siyasi ve sosyal motivasyonun ortadan kaldırılmasıyla son verilebileceğini biliyoruz. Bunun için g(ö)rev yapan sağlık çalışanlarının yanındayız.

Hekimlerin ve sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı, yaşam hakkını korumanın değerinin anlaşılacağı aydınlık yarınlara olan inanç ve umutla kutlu olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.