Bodrum Gündem

TKP’nin Merkezi Kurulları Toplandı

TKP’nin Merkezi Kurulları Toplandı
15.03.2022
0
A+
A-

Türkiye Komünist Partisi’nin merkezi kuruları geçtiğimiz hafta sonu Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri değerlendirip, partinin tutum ve hareket planına dair kararlar aldı.

Bodrum Gündem Haber

Merkez Komite toplantısının gündem maddelerine ek olarak bağımsız bir sol seçeneğin yaratılması için bir süredir yürütülen çalışma ve görüşmeler masaya yatırıldı. Parti Merkez Kurulu toplantısında Parti’nin daha geniş bir çerçevede daha fazla inisiyatif alması gerektiği konusunda görüş birliği oluştu.

Türkiye Komünist Partisi’nde Merkez Komite her ay en az iki kez, Parti Merkez Konseyi ise bir kez toplanıyor.

Boyun Eğmeyen Kadınlar 8 Mart’ta alanlardaydı…

Türkiye Komünist Partisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne 5-6 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantılar ile hazırlandı. Kadınların ortak mücadele başlıklarının tartışıldığı toplantılar, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütme kararları ile sonuçlandı.

TKP 8 Mart’ta Boyun Eğmeyen Kadınlar Kazanacak başlıklı bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada: “20 yıldır AKP’nin gericiliğine, karanlığına sığmayacaklarını ispatlayan kadınlar, bu zor günlerde sömürü düzenine de sığmayacaklarını gösteriyor tüm ülkeye. Kadınlar dün boyun eğmedi, bugün de eğmiyor! Şiddet ve sömürüye dayanan bu düzene sığmayacaklarını haykırıyor: Geliyoruz Zincirleri Kıra Kıra!” denildi.

Aynı gün Kadın Dayanışma Komiteleri’nin çağrısıyla Ankara, Antalya, Çanakkale, Çorlu, Eskişehir, İstanbul ve İzmir’de buluşan kadınlar basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ulaşım Haktır #HemenDevletleştirme

Ankara’da yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle özel halk otobüsleri ve dolmuşların toplu ulaşım ücretlerine zam yapılması talebiyle kontak kapatmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretlerini düşük tutmak için ulaşım esnafına destek verdiğini söyleyerek, ulaşım ücretinin 6,5 TL olmasını teklif etti.

Bu durumun ardından TKP Ankara İl Örgütü yayınladığı açıklamada şunları dile getirdi:  “Ulaşım hizmetleri bütünüyle devletleştirilmelidir. Toplu ulaşıma zam yapılması, kâr edilmediği için ulaşım hizmetlerinin emekçileri mağdur edecek şekilde durdurulması, Büyükşehir Belediyesinin bizden topladığı paralarla ulaşım patronlarının kazancını garanti etmesi meşru değildir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın toplu ulaşım ücretinin 6,5 TL olması yönündeki önerisini kabul etmiyor ve uyarıyoruz: Ulaşım haktır, hakkımız için mücadele edeceğiz!”

Gazi Katliamı’nın 27. Yıldönümü…

Gazi Katliamı’nın 27. yıl dönümünde Gazi Semt Evi, mahallede gerçekleşen ortak eyleme katılarak mücadele çağrısı yaptı.


Yapılan açıklamada: “27 yıl önce yaşananlar, Gazi ve 1 Mayıs Mahallesi emekçilerinin hafızasında canlılığını korumaktadır. Bu ülkenin emekçilerine karşı yapılan katliamları, onların katillerini de bu katilleri koruyanları da unutmadık, unutturmayacağız! Öfkesini içine atan, çaresizliğe itilen halkımıza çağrımızdır; eşit, adil, özgür, aydınlık bir ülke için hep birlikte mücadele edelim.” denildi.

Solcu Liselilerden sıra arkadaşlarına çağrı: Yaz Tahtaya #HemenDevletleştirme

Solcu Liseliler mart ayı boyunca #HemenDevletleştirme taleplerini bulundukları tüm okullarda yükseltmek için sıra arkadaşlarına çağrı yaptı.

“Yapılan çağrıda: “Bizler her geçen gün yoksullaşırken, geleceğimiz için kurduğumuz hayallerden vazgeçerken bir avuç insan zenginliğine zenginlik katıyor. Eşitsizliğin, sömürünün, geleceksizliğin kaynağının patron düzeni olduğunu biliyoruz ve tam da bunun için Solcu Liseliler olarak Mart ayı boyunca bulunduğumuz sınıflarda sıra arkadaşlarımızla yan yana gelerek Hemen Devleştirme talebimizi hep birlikte yükseltiyoruz.” denildi.

Halk Eşitlik ve Özgürlük için Temsilcilerini Seçmeye Devam Ediyor…

Türkiye Komünist Partisi, tüm ülkede, yaklaşmakta olan parlamento seçimleri için milletvekili adaylarını belirlediği toplantılara 20 Şubat’ta Çiğli’de gerçekleştirilen toplantıyla başlamıştı. O günden bugüne Türkiye’nin birçok yerinde toplantılar gerçekleşen toplantılara geçtiğimiz hafta sonu yenileri eklendi.

Ankara Çankaya’da MMO Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, TKP Merkez Komite Üyesi Ozan Yılmaz ve Dayanışma Meclisi üyesi Ali Rıza Aydın ile TKP milletvekili aday adayları konuşmalar yaptı. Grup Günyüzü’nün müzik dinletisi ile son buldu.

İzmir’deki toplantıların üçüncüsü Urla, Seferihisar ve Çeşme İlçe Örgütleri tarafından, Urla Kaya Bahane Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıda TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan konuşma yaptı. Urla’dan Arzu Terzioğlu, Karaburun’dan Gülseren Atal, Seferihisar’dan Özgür Yolcu, Çeşme’den Esen Göktoğan ve Nurettin Eroğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencisi Güncem Ocak milletvekili aday adayı oldu.

Iğdır’da yapılan toplantı Iğdır İl Temsilcisi Sevil Uğur’un konuşmasıyla başladı. Toplantıya Iğdırlı emekçiler ve Iğdır’ın çeşitli ilçelerden temsilciler katıldı.
Erzurum Karaçoban’da yapılan ve TKP Karaçoban İlçe Temsilcisi Engin Kuş’un konuşmasıyla başlayan toplantıya Karaçobanlı emekçiler yoğun ilgi gösterdi.

TKP PMK Üyesi ve Patronların Ensesindeyiz Genel Koordinatörü Selahattin Kural ve TKP PMK Üyesi Özkan Öztaş’ın katıldığı toplantıda Karaçobanlı emekçiler aday oldular. Aralarında çiftçi, inşaat işçisi ve üniversite öğrencisinin yer aldığı adaylar yaptıkları konuşmalarda aday olma nedenlerine, sosyalizmin bugün neden tek alternatif olduğuna ve hayat pahalılığına değindiler.

Halk temsilcilerini seçtiği toplantılar önümüzdeki günlerde farklı yerelliklerde yapılmaya devam edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.