Bodrum Gündem

Ahmetli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi açıldı

Ahmetli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi açıldı

Manisa Ahmetli’de yerel ve doğal tarım ürünleri ile el emeği ürünlerinin satışının yapılıp tüketiciyle bulaşacağı Ahmetli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi açıldı.

Bodrum Gündem Haber

Açılışa Ahmetli Kaymakamı Abdullah Kurt, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, İlçe Jandarma Komutanı Uçal Karataş, Ahmetli Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Nihan Kılınç, Alaşehir Kadın Kooperatif Başkanı Selen Türker Öküzcüoğlu, Salihli Kadın Kooperatif Başkanı Yasemin Ademoğlu, Manisa Mabez Kadın Kooperatif Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Bodrum TARKO Başkanı Cesur Öncel, oda başkanları ve vatandaşlarda katıldı.

İzmir Köy – Kooperatif Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer yayınladığı tebrik mesajında Ahmetli Tarımsal Kalkınma Kooperatif kurucu ortaklarına her türlü iş birliklerine açık olduklarını belirterek “Kooperatifçilik dünyada demokrasinin, barışın, çevrenin korunması, istihdam yaratma, yoksullukla mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliğinin uygulandığı tümüyle ekonomik ve sosyal kalkınma aracı olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de Kooperatifçiliğin teorisini ve uygulamasını bir arada yürüten Mustafa Kemal Atatürk’tür, çünkü büyük Önder Atatürk Kooperatifçiliğin, hem teorisiyle hem Siyaseti ile hem de uygulamasıyla uğraşmış Cumhuriyet döneminde Kooperatifçiliğin kurucusu olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize göstermiş olduğu kooperatifçilik, ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bilimsel inancımızı güçlendirmekte ve artırmaktadır. İzmir Köy Kooperatif Birliği olarak bizler de bu çizgide 1971 yılından bu yana çalışmalarımızı sürdürüyor, hem yatayda hem de dikeyde örgütlenmemizi bir arada dayanışma içinde binlerce ortağımızla güçlendiriyoruz.

Ahmetli Tarımsal Kalkınma Koopertif kurucu ortaklarına aramıza hoş geldiniz diyor her türlü iş birliğine açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çalışmalarımızda başarılar, dayanışmanızın daim olmasını diliyorum.” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuklar doğal ürünlerin satışının yapıldığı tezgâhları gezerek alışverişte bulundular.

Bodrum TARKO Başkanı Cesur Öncel Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ı makamında ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.