Bodrum Gündem

Beton Santrallerinin ekmek üretmeyeceğini biliyorduk

Beton Santrallerinin ekmek üretmeyeceğini biliyorduk

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bir Mimarlık Dergisinde yayınlanan “Bodrum’un beton yüzü” adlı yazıdan üç cümleyi paylaştı. Başkan Aras “yerden göğe kadar haklı bulduğumuz eleştiriler, altyapı sorunlarından şikâyetçi olan Bodrum Halkının eleştirileridir.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Bodrum’un yanı başında beton santralleri açılırken bu beton santrallerinin ekmek üretmeyeceklerinin bilindiğini ifade etti.

Başkan Aras’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı;

“Kalbinde Bodrum sevgisi olan herkese günaydın. Bu sabah güne, şu 3 cümleyi sizlerle birlikte okuyarak başlamak istiyorum.. “Mavi cennet Bodrum Yarımadası artık inşaat sektörünün arsız şantiyesi konumunda. Niteliksiz yapılaşma yarımadanın tüm beldelerini kanser gibi sarıp bitirdi. Kimliğinden uzaklaşan bölgede tarım ve orman arazileri de imara açıldığı için sel riski arttı” Birlikte okuduğumuz bu 3 cümle, günümüzden tam 9 yıl önce ülkemizin saygın mimarlık dergisi Arkitera’da yayınlanan “Bodrum’un beton yüzü” adlı yazıdan alındı. Bodrum olarak bugün yaşamakta olduğumuz önemli sorunlar, yerin altında yeterli altyapı olmadığını ve eldeki kısıtlı imkânlar nedeniyle; mevcut yapılaşmanın hızında asla olamayacağını bile bile, yerin üstünü binalarla dolduran zihniyetin mirasıdır. Öncelikle bilinmesi ve asla unutulmaması gereken budur. Bodrum’un içinde 3 yanı başında bir tane beton santrali açılırken, bu santrallerin ekmek üretmeyeceği biliniyordu. Bu santrallerin açılmasını Bodrum’un gelişimi olarak tanımlayanlar, bugün betonlaşmadan, bozuk yollardan, yetersiz altyapıdan şikâyet ediyorlar. Görevde olduğumuz üç yıldır bir taraftan kaçak yapılarla, diğer taraftan son örneğini Bitez’de yaşadığımız türden emrivaki özelleştirme katliamlarıyla mücadele ederken, yerin altındaki yetersiz altyapıyı da yerin üstüne yığılmış ve “önceden alınan yasal ruhsatlar” nedeniyle halen yığılmakta olan binaların ihtiyacına yetecek düzeye ulaştırmak için, yasal yetkilerimizin çerçevesinde gece gündüz demeden çalışıyoruz. Dolayısıyla, yerden göğe kadar haklı bulduğumuz eleştiriler, altyapı sorunlarından şikâyetçi olan Bodrum Halkının eleştirileridir. Bu sorunların mimarı, destekçisi veya seyircisi olanların değil diyorum ve Bodrum’u cepten değil kalpten seven herkese, güzel bir gün diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.