Bodrum Gündem

BODTO Eksi 1’e Ev sahipliği yapacak

BODTO Eksi 1’e Ev sahipliği yapacak

Bodrum’da yaşamını sürdüren sanatçı Özgür Çağlar Yılmaz’ın “EKSİ 1” ismini verdiği 5. kişisel sergisi sanatseverler ile buluşmak için gün sayıyor.

Bodrum Gündem Haber

12 eserden oluşacak olan sergi, sanatçının son yıllarda yapmış olduğu ve daha önce hiç sergilemediği eserlerden oluşacak. Çalışmaların temelini kozmos yapıları oluştururken içeriğinde ise insan ve doğasındaki etki ve tepkiler yer almakta.

Eski ve yenidünya düzenine karşılık arayan çalışmalar, 21 Mart Pazartesi günü saat 18.00’de gerçekleşecek açılış kokteyli ile 21-31 Mart tarihleri arasında Bodrum Ticaret Odası Sergi Salonu’nda sanatseverler tarafından gezilebilir.

İzmir 1992 doğumlu Özgür Çağlar Yılmaz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde Lisans Eğitimine başlamış, 2015 yılında Lisans Eğitimini başarı ile bitirmiştir. Aynı yıl MSKÜ Eğitim Fakültesi’nde Pedagojik Formasyon Eğitimini tamamlamıştır. 2019 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Resim Ana Sanat Dalı üzerine “İlkel Aktarım ve Sanat Sürecinde Formal, Anti-formal Etkiler” başlıklı tezi ile Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamıştır. Birçok özel workshop ve projede yer bulmuştur. 4 kişisel, 4 yarışma ve özel sergileme, 25 karma sergisi bulunmaktadır. Sanatçı çalışmalarının temelinde kozmos yapısı içerisinde, kaos ve düzen gibi karşıtlıkları bir araya getirmiştir. Bu iki kavram insan ve doğasındaki etki ve tepkilerin bir yansımasıdır. Çalışmalarını Bodrum’da kendisine ait olan atölyesi Art İki Studio’da sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.