Bodrum Gündem

Özbekhan İnşaat Küçükbük’te denizi molozla mı dolduruyor?

Özbekhan İnşaat Küçükbük’te denizi molozla mı dolduruyor?

Gündoğan Küçükbük mevkiinde Özbekhan İnşaat tarafından yapılan hafriyat çalışmalarında çıkan molozların denize dökülmesine çevrecilerden tepki yağıyor.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi Güney Şirin ve Kent Konseyi Atık Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Çalışma grubu eş sözcüsü Nihat Koyuncu tarafından kayda alınan görüntülerde Gündoğan Küçükbük mevkiinde Özbekhan İnşaat tarafından yapılan hafriyat çalışmalarında çıkan molozların denize döküldüğü görülürken, durum çevreci gurupların tepkisini topladı.

Konu ile ilgili sorularımızı cevaplayan Bodrum Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi Güney Şirin “Deniz dolgusunun programlı olduğu kamyonla dökülen molozun iş makinası ile desteklendiği tarafımızdan tespit edilmiştir. Çektiğimiz video ve fotoğraflar da bu kanun dışı uygulamanın kanıtıdır.

Kıyı kanuna göre ;

Kıyı herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralara hiçbir yapı yapılamaz duvar çit tel örgü hendek kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz.

Kıyılara kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz kum çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez

Kıyılara moloz cüruf çöp gibi kirletici etkisi bulunan artıklar dökülemez.

Kıyı kanuna göre açıkça suç işlenmektedir. Bu suç cezasız kalmamalı, dökülen moloz temizlenmelidir. Hemen yan tarafında Besa inşaat tarafından yapılan dolgu mahkeme kararı ile tespit edilip, kaldırılması kararı verilmesine rağmen kaldırılmamış olması bu firmaya da cesaret vermektedir. Tüm bu yapılan hukuksuzluklar yapanın yanına kar kalmaması için tüm yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.” Dedi.

Bodrum Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi Güney Şirin konuyu yarıya taşıyacaklarını ve Özbekhan İnşaat hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.