Bodrum Gündem

Başarının temeli yılmadan azimle çalışmak

Başarının temeli yılmadan azimle çalışmak

Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, tecrübelerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Özel Sektöre İlk Adım oturumunda konuşan Ercan, iş hayatına girişi ve şirketin kuruluş süreci hakkında bilgiler verdi. Ermaş Madenciliğin başarı hikâyesini azim, inanç ve güven olarak özetleyen Ercan, öğrencilere iş hayatıyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kariyer Günleri’nde deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Hayal kurmak, işe tutkuyla bağlanmak, çok istemek ve yılmadan çok çalışmak. Bizim başarımızın temeli budur. Yılmadan çalıştık. Önümüze çıkan olumsuzluklara teslim olmadık ve çözümler geliştirdik. Size verebileceğim en önemli tavsiye; hayal edin, azmedin ve çözüm odaklı olun” dedi.

Hayal Edin, Asla Vazgeçmeyin ve Her Zorluğun Çözümünü Bulun…

Mesleğe bakkallık ve ayakkabıcılık yaparak başladığını ve işini aşkla yaptığını ifade eden Mustafa Ercan, “İşinizi sevin, her başarı sevmekle başlar. İşimin her adımını öğrenmek istedim. İmalatçıdan müşteriye hep öğrenmek ve geliştirmek üzerine merak ettim ve işimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bize babamız hep güvendi. Biz de hep çalışanlarımızla güven odaklı iş modeli uyguladık.” dedi.  Madenciliğe giriş serüveninden söz eden Ercan; “Ticaret, vizyoner bakış açısıyla risk alma sanatıdır. Hayal kurmak ama yılmadan çok çalışmak ve çok istemek. Bizim başarımızın temeli budur. Yılmadan çalıştık. Olumsuz durumlara karşı çözümler geliştirdik. Size verebileceğim en önemli tavsiye, hayal edin, asla vazgeçmeyin ve her zorluğun çözümünü bulun” şeklinde konuştu.

İşimizi Geliştirdikçe Motivasyonumuz da Arttı…

Ercan; “Her dönemin pazarda ihtiyacı farklıdır ve biz de pazarı hep öngördük. Sektöre girdiğimiz yıllar ülkemizde turizm faaliyetlerinin filizlendiği zamanlardı. Turizmin gelişmesiyle otel inşaatlarında yer aldık, sözlerimizi yerine getirmek için çok çalıştık. Güvenilirlik esastı ve ün salmıştık.  İhracatımızı geliştirdik, İtalya, Almanya gibi pek çok ülkede fuarlara katıldık. Yeni pazarlar için sürekli araştırmalar yaptık. İşimizi geliştirdikçe motivasyonumuz da arttı. Yükselen motivasyonumuzla birlikte daha çok çalışarak işimizi büyüttük, çalışan sayımız ve ihracat kapasitemiz de arttı. Toplumsal ve çevreci sorumluluk anlayışımız gereği yenilenebilir enerji yatırımlarımızı da artırdık. Bugünlere geldik” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.