Bodrum Gündem

Bodrum, Ukraynalı sporculara kucak açtı

Bodrum, Ukraynalı sporculara kucak açtı

İtalya’daki yelken yarışları sonrasında, Ukrayna’da yaşanan savaş sebebiyle ülkelerine dönemeyen yelkenciler, Bodrum Belediyesi’nin girişimleriyle ilçede ağırlanıyor.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BİOR)’na katılmak için 1 Nisan’dan birkaç gün önce Bodrum’a gelmeyi planlayan sporcular ülkelerindeki savaş sebebiyle dönüş yapamayınca 15 gün önceden Bodrum’a geldiler. 6 sporcu 1 antrenör ve 1 veliden oluşan kafile, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otele yerleştirildi. Optimist ekibi, yarış sonuna kadar Bodrum’da misafir edilecek.

Türk Bayrağı ve çiçeklerle karşılanan kafilenin antrenörü Paulo Dontsov: “Önce uluslararası yelken yarışları için 23 Şubat’ta İspanya’ya gittik. Valencia’ya kamp için gitmeyi planlıyorduk, oraya yarış ve kampa gittik. Normalde planımız 15 Şubat’ta İspanya’dan Ukrayna’ya dönmekti. Covid kısıtlamaları sebebiyle İspanya’da kalmaya karar verdik. 3-6 Mart’ta da Valencia’da yarış vardı. Daha sonra plan değişti, yarışa katıldık ve İspanya’da kaldık. Ülkemizde olaylar çıkmaya başlayınca, biz de planımızı değiştirmek zorunda kaldık. Buna bağlı olarak İtalya’daki yarışlara katıldık ve oradan direkt Bodrum’a geldik. Planımız gerçekten ülkemize dönmekti ama bu olanaksız. Avrupa’da çok destek gördük. Türkiye ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle şu an buraya geldik. Şu an sporcularımızın aileleri Kiev’de ve durum gerçekten kötü. Aileler benden çocuklarını güvenli bir şekilde benimle beraber tutmamı istiyor. Benim elimden gelen en iyi şey, çocukları bu süreçte Ukrayna’dan uzak tutmak, onlara yelken yaptırmak ve bayrağımızı yukarı çıkarmak.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrumspor Yelken Şubesi’nin girişim ve destekleriyle Bodrum’a getirilen kafiledeki minik sporcular, savaştan dolayı endişe ve üzüntülerini dile getirirken BİOR’a en iyi şekilde hazırlanarak ülkelerini temsil etmek istediklerini söylediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.