Bodrum Gündem

Çetin Akant biricik aşkı Muazzez Akant’ta kavuştu…

Çetin Akant biricik aşkı Muazzez Akant’ta kavuştu…

Bodrum’un beyefendisi, ayda bir yayınlanan ve Bodrum’un gündemini oluşturan Bodrum Haber 2000 Gazetesinin sahibi, uzun yıllar Anadolu Ajansı’nda muhabirlik ve büro şefliği yapan 2018 yılı Temmuz ayında vefat eden Gazeteci Muazzez Emel Akant’ın 40 yıllık hayat arkadaşı Çetin Akant yaşama veda etti.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

3 Mart 1941 yılında doğan Çetin Akant 2011 yılında hazırladığı Bodrumlu 37 beyefendinin yaşam öykülerinin olduğu “Bodrum’un Beyefendileri ile Söyleşi-Bir Bey” adlı kitabın ardından, Bodrumlu 24 kadının hayat hikayelerinin anlatıldığı “Bodrum’un Kadınları” adlı iki kitap yayınlamıştı.

40 yıllık hayat arkadaşı Gazeteci Muazzez Emel Akant’ın ölümünün ardından hemen herkesle iletişimini kesmiş ve inzivaya çekilmişti. Her gün Bodrum merkezdeki evinden Bitez Mezarlığına giderek 40 yıllık hayat arkadaşının mezarının başında saatlerce sessizce oturuyordu. Gün geçtikçe sağlığı bozulan ve neredeyse hiç konuşmayan Çetin Akant 25 yıldan bu yana devam eden Salı kahvaltısının da müdavimlerindendi.  Çetin Akant ağabeyimiz eşi Muazzez Akant’ın öldüğü 2018 yılı Temmuz ayından bu yana adeta ölmeyi bekliyordu. Disiplinli ve çok kibar bir adamdı. Yıllarca Bodrum Haber 2000 gazetesinin haberlerini, ve dağıtımını yapan gerçek bir emekçiydi. Hoş sohbetliydi lakin beni en çok etkileyen Muazzez ablama olan aşkı ve sevdasıydı. Gözünün içine bakardı sevgiyle, Muazzez ablamda aynı şekilde hem sevgi hem de saygıyla bakardı Çetin Akant’ın gözlerine. Devrin daim olsun ağabeyim. Tanıklık ederim ki iyi bir insandın. Hem yalnız ve güzel ülkem Türkiyeme hem de Bodrum’a çok faydan oldu. 

En yakın dostlarından birisi olan Mustafa Paşalı; “Değerli Salı Kahvaltı Grubu; Sevgili Çetin Baba ( Akant ) bu sabah Hakk’a yürümüştür. Cenazesi yarın 21 Mart 2022 ikindi namazına müteakip Bitez Adliye karşısı Rüştü Kaynak camiinden alınıp Bitez Mezarlığına Eşi’nin yanına defnedilecektir. Emir Allah’tan, Başımız sağolsun…” ifadeleri ile ölüm haberini verdi Salı Kahvaltı grubunda.

Gazeteci Zeki Özkeskin ise; “Çetin abime Allah rahmet eylesin. Rahmetli Çetin abi ile 1993-94 yıllarıydı tanıştık. Merhum . Efsane Başkan Emin Anter’in girişimi ile yayına başlayan Bodrum Belediyesi nin kurduğu özel radyo 103.2 FM RADYO BODRUM da tanışmıştık. O yıllar dahi kullanımdan kalkmış olan makaralı ses kayıt cihazlarının bantlarını tamir edebilmek için radyoya ses kayıt bantı tamir kiti getirip hediye etmişti. Bu vesile ile tanıştık. Rahmetli eşi Emel abla da Çetin abi de çok değerli , topluma faydalı olmak için çalışan iyi saygı değer büyüklerim olarak tanıdım . Her ikisine de Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun…” ifadeleri ile duygularını dile getirdi…

 

Yorumlar

  1. Ahmet inalcık dedi ki:

    ALLAH rahmet eylesin,yakınlarına başsağlığı dilerim,ALLAH sabır versin.