Bodrum Gündem

Madene inat, Doğada İnat Yürüyüşü başlıyor

Madene inat, Doğada İnat Yürüyüşü başlıyor

Türkiye İşçi Partisi “Madene inat DOĞADA İNAT Yürüyüşü ve Mitingi” düzenliyor. 23 Mart tarihinde başlayacak yürüyüş Hatay’dan ve Bursa’dan başlayacak.  Yürüyüşçüler Muğla’da buluşacak.

Fatih Bozoğlu-Bodrum Gündem

Zeytinlik alanları talana açan maden yönetmeliği ile koruma alanlarını inşaata açan yönetmeliğe karşı, 190 milyon zeytin ağacını ve doğayı savunmak için Türkiye İşçi Partililer Hatay’dan ve Bursa’dan başlayarak Muğla’ya kadar yürüyecekler.

Geniş çaplı katılım olacağı bir mitig düzenleniyor…

Ege ve Akdeniz bölgeleri üzerinden iki koldan 23 Mart tarihinde başlayacak yürüyüşte, her gün zeytinliklerin bulunduğu ve doğa direnişlerinin sürdüğü iller ziyaret edilecek, maden ve talan yönetmeliklerine karşı imza toplanacak. Hatay’dan ve Bursa’dan başlayacak yürüyüşün sonunda yürüyüşçüler Muğla’da buluşacak. 27 Mart Pazar günü sona erecek olan yürüyüşün sonunda, Muğla’da TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ile Muğla emek-demokrasi güçleri ve ekoloji örgütlerinin katılacağı bir miting düzenlenecek.

Yürüyüş ve miting ile zeytinlikleri ve doğayı yağmaya açan yönetmeliklere karşı köylünün, üreticinin, yöre halkının ve tüm doğa ve yaşam savunucularının sesinin yükseltilmesi, toplanan imzalarla Meclis’e giderek yönetmeliklerin geri çektirilmesi hedefleniyor.

Yürüyüş Programı ve Güzergahı da şu şekilde

23 Mart: Bursa – Hatay

24 Mart: Balıkesir – Adana

25 Mart: İzmir – Mersin

26 Mart: Aydın – Antalya

Miting

27 Mart MUĞLA

13.00 – Akyol Parkı

14.00 – Sınırsızlık Meydanı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.