Bodrum Gündem

Nevruz kardeşlik ve paylaşmak demektir

Nevruz kardeşlik ve paylaşmak demektir

Muğla MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, nevruz nedeni ile bir açıklama yaptı. Korkmaz açıklamasında nevruz bayramının Türklerin kültürünün bir parçası olduğunu vurgulayıp “Bu güzel ve anlamlı gün, yani Nevruz kardeşlik, paylaşmak ve dostlukları pekiştirmek demektir” dedi.

Bodrum Gündem Haber

MHP İl Başkanı Korkmaz, “Türkün olduğu her yerde Nevruz bayramı coşku ile kutlanır. Nevruz, birlik ve kardeşlik içerisinde geleceğe umut dolu yürüyüşün adımıdır. Bu bayramda Türk milletinin özü vardır, tarihi ve emanetleri vardır. Bunları korumak ve sahip çıkmak da bizlerin görevidir” dedi.

Korkmaz, açıklamasında daha sonra şunları söyledi:

“Binlerce yıllık maziye sahip büyük Türk milletinin çağlar ötesinden taşıyıp getirdiği Türk kültürünün önemli bir öğesi olan Nevruz Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nevruz, Türk milletinin zor günlerini geride bırakarak yeniden dirilişinin, tarih sahnesine daha güçlü bir biçimde çıkışının hikâyesidir. Nevruz, birlik ve kardeşlik içerisinde geleceğe umut dolu yürüyüşün adımıdır. Türklerin Ergenekon’dan çıkışı, baharın gelişi ve Türk kültüründe yeni yılın başlangıcını simgeleyen Nevruz Bayramı Balkanlardan Orta Asya bozkırlarına, Adriyatik’ten Çin seddine, Kafkas yaylalarından Ortadoğu vadilerine, Kırım köylerinden Sibirya düzlüklerine kadar Türk’ün olduğu her bir coğrafyada coşkuyla kutlanmaktadır. Bu yeniden uyanış gününde Türk milletinin özü, tarihi, hatıraları ve emanetleri vardır. Bunları korumak, kollamak ve sahip çıkmak bizlerin görevidir. Nevruz’da Kardeşlik duyguları, yardımlaşma, dayanışma ve bahar coşkusu ile bereketi paylaşma vardır. Nevruz, yalnızca yeni bir mevsim, bolluk ve bereketin başlangıcı değil, Türk milleti için geleceği yeniden şekillendirmenin; yılgınlık ve umutsuzluğun geride bırakılarak maddi ve manevi diriliş, doğruluş ve atılımın müjdesidir. Nevruz Bayramının Türk milletine hayırlı olmasını diliyorum. Tanrı Türk’ü korusun diyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.