Bodrum Gündem

Gençler Şiir Şöleninde buluştu

Bodrum Kent Konseyi Şiir Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Gençlik Şiir Şöleni ‘Şiirini Kap da Gel’ programı Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kent Konseyi Şiir Çalışma Grubu tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Gençlik Şiir Şölenine yoğun bir katılım oldu.

Gençlik Şiir Şöleninin bu yıl ki konuk şairi Yelda Karataş’tı. İki bölümden oluşan etkinlikte Yelda Karataş ve genç şairler şiirler okudu, şarkılar ve Türküler seslendirildi.

Bugüne kadar pek çok şairi konuk ettiklerini ifade eden Şiir Çalışma Grubu temsilcisi Firdevs Şengül “dördünü de sonsuzluğa gönderdik. Onların adını anarak başlamak istiyorum. Güngör Tekce, en son sonsuzluğa uğurlayıp şiir olan şairimiz. Küçük İskender, Tekin Gönenç ve Ayhan Çıkın. Hepsini grubumuz konuk etti ve hepsi şu anda şiirde yaşıyor. Ruhları şad olsun.” dedi.

Bu yıl Gençlik Şiir Şöleninin altıncısını düzenlediklerini belirten Şiir Çalışma Grubu’nun diğer temsilcisi Feriha Beriş “Bir millet varlığını her şeyden çok dilinde yaşar. Çünkü şiir evrenseldir.” diye konuştu.

Şiirini Kap da Gel Gençlik Şiir Şöleninde Gazeteci Fatih Bozoğlu Nazım Hikmet’ten Onlar şiirini okudu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.