Bodrum Gündem

Bütün yasaklar kalktıysa müzik yasağı da kalkmalıdır

Bütün yasaklar kalktıysa müzik yasağı da kalkmalıdır
23.03.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay’ın müzik yasağı ve turizm sektörüne etkileri ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, pandemi nedeniyle ağır darbe alan, milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe rezervasyonların başlayacağı bir dönemde gece 12’den sonra müzik yasağının devam ediyor olmasının turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracağını söyledi.

Marmaris’te turizm ve eğlence sektörünün sorunlarını dinleyen CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay esnafla birlikte basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk ile turizm ve eğlence sektöründen esnaflar katıldı.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, eğlence yerlerinde gece yarısından sonra uygulanan müzik yasağının kaldırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Erbay, “Yasaklar kalktıysa, maske yasağı kalktıysa, HES kodu uygulaması kalktıysa artık müzik yasaklarının da kalkma vakti gelmiştir. Biz biliyoruz ki buna karar veren bakan değildir, Sayın Cumhurbaşkanı’dır” dedi.

Burak Erbay, yaptığı açıklamada, pandemi tedbirleri gevşetilmesine rağmen, pandemi sürecinde getirilen ve eğlence yerlerinde gece 12:00’den sonra uygulanan müzik yasağının kaldırılmamasına tepki gösterdi. Erbay, şunları söyledi:

Esnafa, tarım üreticisine, işçiye, emekliye, kime dokunsak zor durumda. Muğla, tarım memleketi olduğu kadar bir turizm cennetidir. Buradaki insanların birçoğu geçimini turizmden sağlamaktadır. Turizm sektöründe çalışanlar, barda çalışan, mutfakta çalışan, güvenlik görevlisi olarak çalışan, barmenler, işletme sahipleri bu sektörden hayatını kazanmaktadır.

Turizm sektörünü kimse görmezden gelemez

Bu sektör verdiği hizmet karşılığında ülkeye çok büyük miktarda katma değer sağlıyor. Ülkemize 2019 yılında 51 milyon turist gelmiş ve 35 milyar dolar kazandırmış turizm sektörü. Diğer yandan turizm sektörü olarak toplam üç milyon civarı insan bu sektörden ekmek yiyor. Bunu aileler ile çarptığımızda 10 milyon kişiyi etkileyen bir sektördür. Bu sektörü kimse görmezden gelemez, kimse yok sayamaz.

Müzik yasağı derhal kaldırılmalıdır

Bu ülkenin turizmcileri zor durumda. Müzikçiler zor durumda. Bugüne kadar bu sektörü ayakta tutan, müzik sanatçıları, eğlence sektörü ve buralarda çalışan insanlarımız zor durumda. Yasaklar kalktıysa, maske yasağı kalktıysa, HES kodu kalktıysa artık müzik yasaklarının kalkma vakti de gelmiştir. Biz biliyoruz ki buna karar veren bakan değildir. Sayın Cumhurbaşkanı’dır ve Marmaris’ten Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz. Marmaris, Fethiye, Ortaca, Bodrum, Antalya, Aydın, tüm bu bölgelerimiz turizmden ekmek yemektedir. Artık bu yasaklar kalkmak zorundadır Sayın Cumhurbaşkanı, artık yeter. Turizmci isyan noktasına gelmiştir. Müzik belli saatten sonra başlar. Turizm sektörünün canlanması bu yasakların kalkması ile mümkündür. Eğer bu yasaklar kalkarsa milyonlarca turizmci, emekçi kardeşimiz evine ekmek götürebilecektir. Çocuğuna harçlık verebilecektir. O artan elektrik faturalarını, su faturalarını, kirasını ödeyebilecektir. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum: Yasaklar kalktı, maske yasakları kalktı, HES kodu kalktıysa bu müzik yasağı da kalkmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.