Bodrum Gündem

Laiklik, birileri kafasına göre din uydurmasın diye var

Laiklik, birileri kafasına göre din uydurmasın diye var
23.03.2022
0
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği’ni ziyaret eden BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan Atatürk ve laiklik üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Ankara’da Atatürkçü Düşünce Derneği’ne (ADD) yaptı.

BTP lideri Hüseyin Baş kurmaylarından oluşan bir heyetle gittiği ADD’de Genel Başkan Mustafa Hüsnü Bozkurt ile görüştü.

Samimi bir havada geçen ziyaret sırasında önemli değerlendirmeler yapıldı.

Laiklik tartışmalarına değinen Hüseyin Baş, “Laiklik devleti korumaktan ziyade dini koruyan bir kavramdır. Çünkü laikliğin olduğu ortamda şurada kimse çıkıp da , ‘Din budur böyle yaşayacaksın’ diyemez. Birileri kafasına göre din uydurmasın diye laiklik var. Atatürk bunu bile garanti altına almıştır” dedi

Benim çocuklarım Atatürk’e ‘dede’ der…

Atatürk’ü en çok savunması gereken siyasi oluşumların dahi, Atatürk’e şükran ve bağlılık duyan insanları da, yapıları da, fikirleri de sistematik bir biçimde kendisinden uzaklaştırdığını gözlemlediğini ifade eden Hüseyin Baş çocuklara Atatürk’ün anlatılmasına özel bir önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Hüseyin Baş şunları söyledi, “Türkiye’de bir Atatürk çizgi filmi olması lazım. Benim 6 ve 1 yaşlarında iki çocuğum var. Benim kızım Atatürk’ün resmini gördüğünde ‘dede’ der. Bir babama bir de Atatürk’e dede derler, çünkü öyle öğretirim, böyle isterim. Marşlarda bayrak sallarlar bir sevgiyle büyürler. Bu çocuklara Atatürk’ün kahramanlık hikâyelerini anlatan veya Atatürk’ün bir bağa girdiğinde o çocuğun başını okşayıp, ‘Eline diken batsa da, elin kanasa da, yapamazsın deseler de sen gayret edeceksin. O gülün kokusunu almak için bu mücadeleyi vereceksin’ demesini bir senaryolaştırsak… Gerçekten öyle bir nesil yetiştireceğiz ki, bu nesil bu Cumhuriyet’e asla laf ettirmeyecek, bu nesil bu ülkeyi asla işgal ettirmeyecek. Umuyorum bu size bize birlikte nasip olur. Bunlar çok önemli şeyler ama Türkiye’nin bu noktadan çok uzaklaştığını gözlemlemek üzücü bir durum”

Bizim teşkilatlarımız Atatürkçü…

BTP tabanının Atatürk’e olan sevgisi üzerine de değerlendirmeler yapan BTP lideri, “Benim en çok mutlu olduğum şeylerden biri şudur; Bizim parti tabanımız için muhafazakâr denebilir ama ölürler Atatürk’e. Bu bizi ayıran bir unsur değil, aksine birleştiren bir unsur.  Bütün teşkilatlarımızla biz bu yapının bütün faaliyetlerinde varız” dedi.

Silah fabrikasını yapan Türkiye’den saman ithal eden Türkiye’ye

Türkiye’nin geldiği noktaya dikkat çeken Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Bozkurt ise, “Kırıkkale Silah Fabrikası’ndan Uşak Basma Fabrikası’na, Ereğli Mensucat Fabrikası’ndan Kardemir’e, Petrokimya’ya vs. Bütün bunları yapabilen bu aziz millet, bugün eğer buğday için savaş halindeki Ukrayna’ya, saman için Bulgaristan’a, pirinç için Yunanistan’a el açar duruma gelmiş ise, bunu oturup düşünmek gerekir. Bu gidişin gidiş olmadığını, çarenin yeniden bu milletin kendi öz kaynaklarına güvenerek, kendi öz evlatlarıyla ayağa kalkabileceğine inanması gerektiğini her yerde duyuracağız. Bu noktada beraber olduğumuzu biliyorum” ifadelerini kullandı.

Hoş Geldin Atatürk kitabını hediye etti…

Ziyaretin sonunda BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt’a Prof. Dr. Haydar Baş’ın Hoş Geldin Atatürk kitabını hediye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.