Bodrum Gündem

Alnımız açık başımız dik hiçbir şekilde usulsüz işleme imza atmadık…

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne saat 17:30 itibarı ile gerçekleştirilen polis baskını ile ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras açıklama yaptı…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevliyken görev yeri değiştirilen bir personelin iddiaları üzerine Cumhuriyet Savcılığınca talep edilen belgeler Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tek tek kopyalanarak Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğünden teslim alınıyor. İddiaya konu olan evraklar ve belgeler ile birlikte, bilgisayarların imajları da alınıyor.

Cumhuriyet Savcılığı ve Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele-KOM ekipleri tarafından 17:30’da başlayan çalışmalar saat 24:00 itibarı ile hala devam ediyor.

CHP İlçe Örgütü ve Meclis Üyeleri Başkanın Yanında…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yanında CHP Bodrum ilçe Başkanı Halil Karahan, Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri ile birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada “Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevliyken görev yeri değiştirilen bir personelin iddiaları üzerine Cumhuriyet Savcılığınca talep edilen belgeler Emniyet Müdürlüğü personeline teslim edilmektedir…” dedi. Başkan Aras konuya ilişkin gözaltına alınan bir personel ya da yönetici bulunmadığını da vurgulayarak; “Görev yeri değişen, arkadaşımızın Whatsapp grupları üzerinden yaptığı paylaşım üzerine yaklaşık 7-8 maddelik iddia listesi var. Bu iddia listesi bana da gelmişti. Bizim teftiş kuruluna inceleme için talimat vermiştim ve inceleme başlamıştı. Ancak bu arkadaşımız bu iddialarını biraz da kamuoyuna yansıtınca, ister ister iş Cumhuriyet Savcılığımızın da dikkatini çekti. Sulh Hukuk Hakimliği’mizin kararıyla emniyet yetkililerini belediyemize gönderdi. İlgili belge ve dosya istediler. Şimdi belgeleri topluyorlar ve hepsini aldılar…” dedi.

Hiçbir şekilde usulsüz işleme imza atmadık…

Emniyet görevlilerinin bilgi ve belge topladıklarını kaydeden Aras şöyle konuştu; “Bunun dışında belediyemizde yapılan işlemlerimizin hiç birisinde şaibe yoktur, tamamen hukuka uygundur. Arkadaşlarımızı tabi ki inceliyorlar, görevlerini yapıyorlar.  7-8 dosya ile ilgili ruhsat süreçleri ile ilgili iddialar var. Biz bu iddiaları daha önce incelemiştik. Herhangi bir şekilde oralarda usulsüzlük yok. Savcılığımızda inceleyecek ve bu sonuca ulaşacaktır diye düşünüyorum. Eğer bir şey varsa da hesabını veririz. Alnımız açık başımız dik hiçbir şekilde usulsüz işleme imza atmadık…”

Rüşvet suçlaması yok…

Başkan Aras suçlamalarda rüşvet iddiası olup olmadığı yönündeki sorumuza ise şöyle yanıt verdi; “Şuan da rüşvetle ilgili her hangi bir şey söz konusu değil. Rüşvet olsaydı zaten herhalde, burada bu şekilde duramazdık. Biz zaten 3 yıldır denetleniyoruz. Sürekli yıkımlar yapıyoruz, ruhsatlar veriyoruz. Denetleniyoruz, açık sarih bir şekilde 3 yıldır denetim ve teftiş devam ediyor. CİMER şikayetleri son zamanlarda biraz arttı. CİMER şikâyetlerinde değişik iddialar var. Bu iddialarla ilgili biz zaten inceleme yapıyoruz. Arkadaşımızın da görev yeri daha yeni değiştirilmişti. Onunla ilgili iddialardan dolayı. Soruşturma başlatmıştık ama daha henüz arkadaşımızın ifadesini alamamıştık. Arkadaşımızın iddialarını da araştıracaktık. Büyük oranda iddiaları araştırdım ve usulsüzlük yok…”

O.K.’nın Çok Ciddi İddialarının Yer Aldığı Mesajı

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli olan ve yeri değiştirildiği için Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı bilgilendirmek için attığı mesajın bazı Whatsapp gruplarında paylaşılması ile Bodrum Savcılığı ve KOM harekete geçti.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli O.K.’nın mesajında “Birçok iş Ahmet Başkanın haberi var denilerek yaptırılıyor, eminim ki haberiniz yoktur Başkanım. Bunlar sadece benim bildiklerim ve eminim başka konularda vardır…” ifade oldukça dikkat çekiyor.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli O.K.’nın mesajı şu şekilde;

Merhaba Başkanım.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden O.K. ben.

Yurt dışında bulunmanıza rağmen Sizi bu şekilde rahatsız ettiğim için özür dilerim ama mecbur kaldım. İçinde bulunduğum durumu en iyi kendim izah edebilirim diye düşündüm. 2014 yılından beri İmar Müdürlüğünde severek, isteyerek çalışıyor ve kendimi devamlı geliştiriyorum. 2021 yılı Mart ayında M. müdürümüz göreve başladı ve ben her konuda elimden geldiğince ona yardımcı oldum ve takdiriniz ile büro şefi olarak görevlendirildim. Ben düz adamım Başkanım doğru tektir, kanun yönetmelik mevzuat her konuda açıktır. Bir yorum esneklik yapılacak ise herkese yapılmalıdır. Zaman geçtikçe mevzuatın işleyişin farklı yönlerde olduğu dosyalar ile ilgili Müdürüm ile anlaşmazlığa düştük ama ben yine boynumu büküp oturdum. Bir iki derken bu dosyalar artı ve dışarıda da konuşulmaya başlandığını çoğu işin H.T. Başkan yardımcımız tarafından takip edildiğini herkes gibi bende duydum ve artık karşı çıkmaya başladım ama gidip kimseye şikayet etmedim. Geçen ay üzerime atılan iftiradan sonra bekledim, T. Başkanım sen, ben, Ahmet Başkanım üçümüz konuşacağız dedi. Bekledim. Ben ne o müteahhidi tanırım nede o Turgutreis Spor Başkanı zaten iftira atılan konular biri numarataj biri de ön onaydaki bir proje ile ilgili. H. Başkanım 300 bin TL. istemiş onu da O.’ya vereceksiniz demiş. Ben hala bu konuda yüzleşmeyi bekliyorum. Bu iftirayı atanların yanlarına mı kalacak bunun önünü kesemezsek bunlar bu işlere devam edecek bugün bana yarın başkasına.24 senelik memuriyetimde böyle birşey yaşamadım bundan sonrada yaşamam Başkanım. 8 senedir imar müdürlüğünde çalışıyorum ben ve büro arkadaşlarım böyle şeyler yaşamadık. Bizler onurumuz için helal lokma için çalışıyoruz bu olanları gururuma yediremiyorum. Beni yakın tanıyan herkes bilir zaten herkese yardımcı olmaya çalışıyorum sorunları çözdüğüm için herkes bana gelir çünkü mevzuatı iyi biliyorum ve takip ediyorum. Beni en iyi tanıyan yıllarca beraber çalıştığımız dertleştiğim S.B. ve D.Ö. Müdürlerimdir.

Son olarak Başkanım, son zamanlarda kendilerinin yaptığı CİMER şikayetlerini de benim üzerime iftira olarak atmaktadırlar. S. Bey de bana anlattı şikayet konularının çoğunu ilk defa duydum hatta çok ilginçtir şikayet konularından birini S. Bey, M. Hanım, T. Başkanım ve siz bildiğiniz halde bu konunun nasıl şikayet edildiği düşünün. İki tane kızımın üzerine yemin ederim ki Bu şikayetler ile ilgili hiç bir alakam yok.

Başkanım; ben şikayet etmem bildiğim konular var ve bunları sizinle konuşacağımızı söyledikleri için direkt size söylemek istedim ama o görüşmede olmadı. O sebeple bildiklerimi şuan içimi döktüğüm gibi aktarayım, siz karar verin!

-Türkbükü 231 ada 6 parsel için; A şahsına imar durumu verilmezken, B şahsına parsel ulaşan yolların kamu eline geçmemesine rağmen verildiğini,

-Gündoğan 387 ada 14 parselin kotlarının nasıl 2 metre yükseltilerek onaylandığını,

-Dereköy 203 ada 1 parsel tarım arazisine kat ittifakı kurulmaması gerektiği halde kat ittifakı personele baskı yaparak kurdurulduğunu,

-Yeni gelen Mimar S. hanıma baskı yaparak büyük projelerin hepsinin hızlıca ilerlediğini örneğin F… Grup M. Ö. Turgutreis 756 ada 1parsel, 757 ada 1 parsel, 206 ada 18 parsel vb.

-Sekiz tane mimarın olmasına rağmen takip edilen işler hızlıca ve sorunsuz ilerlesin diye S. hanıma verilmesini, S. hanıma baskı yapılması balkonda defalarca ağlaması, hatta başka mimar arkadaşların uygun bulmadıkları projeleri (örneğin K. 153/3 ) onlardan alınıp tekrar S. hanıma verilmesini,

-Akyarlar 262 ada 1 parsel A.B. Kooperatifi Bina çekme mesafelerine uyulmadığı, ÇED Kararı olmadığı hatta Mimarlar odasının şikayetine rağmen nasıl ruhsat verildiğini,

-Gündoğan 549 ada, 57 parsel P… İnşaat tadilat projesi daha öncede size gelmişti konu olmaz demiştiniz, şu an alel acele yanlış bir imar durumu (aynı parselde hem konut hem turizm imarı aynı anda kulandırılmış) verildi ve  geçen sene B. Müdürün imzaladığı proje kapağı ozalitte kopyalanarak yeni proje yapıştırılıp M. Müdürün talimatı ile ruhsat yazdırıldı, proje müellifleri imzaladı Mimar Y. bey imzalamadığı için bekliyor, B. Müdürün hiç haberi yok!

-Melike Hanımın her yerde T. Başkan ile olan görüşmede bile benim H. Başkan ile hiç muhabbetim yok kendisi ile hiç bir şekilde bir ilişkim yok demesine rağmen, ne sebep ile aynı tarihte aynı şirketten, K…. Y…… Merkez 390 ada 11 parsel de bulunan  apartmandan 36 ve 37 Bağımsız Bölüm Numaralı Daireler ile  Ankara Gölbaşı Oğulbey de 125628 ada 1 parselden 1500 m2 lik arsa hisselerini nasıl ne şekilde beraber ortak alındığını…

Bu ve bunun gibi konuların çoğu Ahmet Başkanın haberi var denilerek yaptırılıyor, eminim ki haberiniz yoktur Başkanım. Bunlar sadece benim bildiklerim ve eminim başka konularda vardır.

Yılbaşından önce 2 hafta izin aldım ama her gün mesaiye geldim işler yetişsin kimseye belediyeye laf gelmesin diye işimi severek layığı ile yapmaya çalışıyorum ve herkeste bu konuda şahittir. Sizi bu şekilde rahatsız ettiğim için tekrardan özür dilerim Başkanım ama başka çarem yoktu…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.